STUTERI MICKS  uppfödning av                    Welsh Mountain ponny

20181007

Ska försöka göra en summering av året som gått. Ett märkligt år har det varit då fokus legat på sjukdom och behandlingar . Men nu hoppas jag det går att sätta punkt för den biten när vi snart går in på ett nytt år.

Vi har varit på 2 utställningar , första hade vi med oss Caisa Cavat och Emil . Plats va Grevagården och domare Morgan Johnsson. Precis som vi trodde föredrog domaren Emil som fick finfina 40p blev res bästa welsh alla sektioner. Caisa fick fina 38p och det är vi väldigt nöjda med det också. Emil hade aldrig lämnat gården och han skötte sej exemplariskt med allt, tvätt, resa och främmande plats. Visst va han spänd och det visade sej i rörelserna men han skötte sej hela tiden och tyckte det va kul. Han såldes kort därefter och är nu värmlänning. Caisa har ju lite mer nerv så hon spände sej väldigt mycket men skötte sej också bra med allt.

Nästa utställning var i Tidaholm, domare Elisabeth Ljungstorp och vi hade med oss Madicken. Hon är en häst med mycket egna ideer om hur saker och ting ska göras, så efter lite små saker under resans gång så kom vi fram. Detta va första gången hon lämnade gården och hon gjorde det med bravur. Hon va helt obekymrad över allt tyckte bara att det va spännande men blev lite trött i huvudet på slutet. Hon fick fina 41p och blev BIR

Vi fick 3 fantastiska stoföl i våras,  Hello Kitty, Super Nova och Mary Lou. Super Nova är såld och ska bli körhäst i framtiden, som tur är hamnar hon nära så vi kan följa hur hon växer och utvecklas. Dom andra två får stann här . 

Vi har sålt ganska många under året pga sjukdom och det kommer ev att bli något/några avelsston till salu under 2019 men det måste få mogna lite till. Är det någon som söker och har ett toppenhem att erbjuda så tveka inte på att skriva och berätta vad ni söker och berätta om er själva. 

Forlan Honey Supremes avkommor börjar visa fina resultat nu tex Micks Emil 40 ( 99 i början av bedömningen) Micks Madicken ( 99 i början på bedömningen) Micks Maddox visad på 3 års test med 9a i början ( helbror till Micks Madicken) Mosshults Saffron , avelsdiplom och vidare till RIKS final för 3 åringar. Lågans Valenzia införd i kvalitetsboken. Micks Honey Boo hoppar pay and jump. Jag har säkert missat några men får fylla på om jag kommer på. Vi är i vart fall väldigt nöjda med hans avkommor .

Vi har också i år fått förmånen att leasa fina Forlan Mastermind för avel. Han är 17 år , visades på utställning som unghäst och blev då champion men sen har han bara ägnat sej åt avelsuppgifter. Han har lämnaten lång rad med fantastiska barnponny som har stora framgångar i Lead Rein klasser men också i Open klasser. Flera har startat på Horse of the Year Show. Han har också en son i den brittiska drottningens tjänst. Ja han lämnar ett fantastiskt temperament till sina avkommor. Vi har 2 ston dräktiga med honom, Micks Kru-Ellen och Braghty Tara. Det ska bli superspännande att se fölen nästa år. Det är tänkt han ska stanna 2 år till.

Båda hingstarna står för allmän avel 2019 till Welsh Mountain ston eller ston där fölet går att registrera som WPBR och stoet inte är större än en 130cm. (för registreringsregler WPBR se SWFs hemsida)

Fina Forlan Honey Beau som har Forlan Mastermind som pappa 

 

20181115

Ute är det grått och trist inte utan att man längtar efter lite snö som ljusar upp eller varför inte en sån där gul rund sak där uppe , sol kallas den visst. Det va väldigt länge sen vi såg någon sol ute så vi får tindra på med allt annat positivt som händer. Fölen växer och utvecklas mer och mer, det är verkligen superkul att följa dom alla tre. Dom är ganska olika både utseendemässigt och till sättet. 

Nu börjar man längta till nästa års föl, vad döljer sej där inne i dom stora magarna. Nästa år bör vi ju sälja alla fölen :) ( nåja jag vet hur det brukar bli ) . Och tänk om Bella får det där svarta stofölet, Tara får kanske sitt första stoföl efter 6 hingastar eller om Ellen får ett stoföl eller ja från Ellen kan vi ju även spara ett hingstföl för framtiden. Sen är det alla planeringar på vem ska man betäcka nästa år och med vilken hingst ska dom betäckas. 

Vi betäcker ju inte fler än 3ston så vi kan välja mellan Bella ( Forlan Celtics Dream), Kru-Ellen, Maggie Mae och Katarina. Kate och Tara får vila framöver är det tänkt. Sen har vi ju 2st 3 års ston nästa år men dom får också vänta lite. Tanken är att visa dom på treårstest och på utställningar nästa sommar och sen betäcka när dom är 4 istället. 

Många trevliga tankar och många intressanta samtal vid köksbordet blir det !

Till helgen är det avelskonferens i Jönköping, det ska bli kul att få träffa alla igen och få lyssna på intressanta föreläsare.

 

20181007

Idag har vi varit på utställning i Tidaholm med Micks Madicken. Resan dit va lite mer spännande än den behövde då Madicken gör själ för sitt namn med mycket påhitt och saker. Hon lyckades sabba bomen fram i transporten så vi fick stanna och byta den, hon lyckades sabba höpåsen och på nåt sätt få allt höet längst bak, hon talade om med stampar att det va skitlångtråkigt att stå i transporten, ja så där höll hon på. Inte nervös inte orolig bara så fruktansvärt uttråkad. Då tog ändå resan kanske max 25 min :) nåja vi kom fram i allafall. 

Hon har ju precis som dom andra 2 åringarna vi visat aldrig varit hemifrån förut men det va inget som bekymrade henne alls . 

Hon visade sej från sin braiga sida och fick fina 99788 = 41p och blev BIR 

Nu har vi varit ute med två st 2åringar e. Forlan Honey Supreme och båda har belönats med 99 i början ( Micks Madicken och Micks Emil) Dessutom har Micks Maddox (helbror till Micks Madicken)  visats på 3 års test med fina poäng och också han fick en 9a i början av poängraden. En annan dotter efter Supreme fick avelsdiplom och gick vidare till Riksfinal i gångarter för 3 åringar och det va Mosshults Sittelle. Jättekul att det går bra för Supremes barn.

En superfin bild på Supreme tagen av duktiga Jenna!

 

20180920

Har i år flera avbokningar av tingade ponnyer något vi inte är vana vid. Men det är som det är och jag kommer att lägga ut vilka som ev är till salu i början av nästa månad. 

För några veckor sen va vi på utställning vi hade med oss Micks Emil och Micks Caisa Cavat. Emil har ju aldrig lämnat gården och Caisa har varit ute en gång innan när hon va föl så båda 2 åringarna va mycket spända men skötte sej bra i  allafall. Även om det så klart visade sej på en del av poängen :) första gången i ridhus och med folk som gick på läktaren så va det inte lätt att visa upp några bländande gångarter . 

Emil fick 99778 = 40p Guld och gick vidare till bästa welsh där han sen blev Reserv Bästa Welsh 

Caisa fick 88787 =38p hon har så mycket gång så det va synd hon inte visade det men det kommer fler tillfällen att domaren skulle sätta högre typ poäng på Emil trodde vi redan från början då dom är olika i sina typer och domaren föredrar något annat än Caisa så vi är mycket nöjda med hennes poäng. 

Vi har anmält Micks Madicken till utställning också och sen har alla våra 2 åringar varit ute och visat upp sej

Om vi orkar så kommer vi att försöka åka med något/några av fölen till den sena utställningen också men vi får se.

Igår hade vi hästtandläkaren här så nu är gamlingarna genomgångna och fixade så dom kan äta hö hela vintern. Än finns det lite gräs att knapra i sej .

Micks Hello Kitty skadade sitt öga för drygt en vecka sen så vi fick åka in med henne till djurskjukhuset det va ett litet sår på ögat och så hade hon fått ett slag på ögat så det va en blåmärke där inne, undra vad dom pysslar med när man inte är där ? hon hade även ett sår på ögonlocket så nåt har ju hänt. Men med salva, droppar och metacam så såg allt jättefint ut i måndags när vi va på återbesök så nu är det bara lite pyssel några dagar till då hon är ljuskänslig efter behandlingen och inte kan vara ute om solen skiner. 

Micks Hello Kitty 

Micks Mary Lou

Micks Super Nova

Det går verkligen inte att ta några bra kort på Super Nova :) hon är på tok för tam och ska bara ha ögonen inne i kameran hela tiden, så det är omöjligt att visa hur fin hon har blivit !! 

Vi är så nöjda med årets föl, det är alltid spännande när man får första fölet efter ett sto , i år va det Forlan Katarian som fick sitt första och det är ju Super Nova som vi är mycket nöjda med. Om nån undrar varför fölet inte är döpt på K så är förklaringen att det är en himla svår bokstav att komma på namn på och då vi redan har flera stycken ston på K så valde vi att göra som så att alla Katarinas föl kommer att få Super i början av sitt namn efter Katarinas pappa Superstar

Rosinic Kate har fått föl förut med Supreme ( Micks Kinza numera på Åland) men vi är så nöjda med årets helsyster Hello Kitty och med tanke på att Kate inte varit helt pigg dom sista åren så kommer Kitty att sparas för framtiden. Detta va ju Kates femte stoföl på raken så får vi något mer föl efter henne så blir det nog en hingst :) vilket ju inte är helt fel det heller 

Maggie Mae hennes föl är alltid något extra så också årets föl Mary Lou. Hon har nu lämnat 4 fantastiska föl med 3 olika hingstar , jättekul att dom blir så fina allihop först va det Matteo (tragiskt nog finns han inte i livet längre) med Mastermind som pappa , sen fina Maddox som precis gått 3års test med fin fina poäng bla med 9a på rastypen, sen föddes helsyrran Madicken (båda efter Supreme) och så årets fina stoföl Mary Lou e. Penboeth Artist 

Micks Matteo 

 

 

20180828

Det är snabba kast i årstider detta året. Från tropisk hetta till höst på några dagar. Tror jag gillar "lagom" väder bäst i allafall. Men nu får vi regn vilket innebär att gräset växer igen vilket ju är toppen. 

Det drar ihop sej mot avvänjning , Nova är ju såld och skall åka till sitt nya hem om en månad tillsammans med Brandi så vi ska låta Brandi byta hage så hon blir kompis med Nova innan dom åker.

Det närmar sej också årets förtsta utställning ( sanslöst sent på året att göra årsdebuten :) ) Återkommer med resultat senare, kan bli lite intressant då vi inte vet vem som kommer att döma ännu. Men unghästarna växer och ser fina ut så om inte annat så är det en bra träning för dom att få komma ut och se sej omkring lite.

 

 

20180802

Sommaren rullar på med oförminskad hetta och torka. Här finns inget bete alls längre utan alla hästarna fodras med hö och stona med föl även med kraftfoder sen länge. Vi har ju annars ganska blöta marker och mycket vatten men i år är här torrt som i en öken. Det enda som växer är skräppor och nässlor. Men ändå så växer fölen bra även om det börjar ta på mammisarna nu. Hingstarna är nöjda med att gå tillsammans med sina fruar. Supreme med "Bella" (Forlan Celtic Dream) och Mastermind med Ellen och Tara. 

Vi har fruktansvärt mycket flugor just nu ja inte så att dom är i husen utan dom sitter i stora klasar på hästarna, jag tror att även dom törstar i värmen. Tycker inte det hjälper att spraya hästarna utan det är lika många flugor ändå. Som tur är går ju alla i stora hagar med mycket solskydd och dom vet var dom ska ställa sej för att få mesta fläkt och även för att få minst med flugor. Så man kan se hur dom byter plats under dagen. Unghästarna som går på berget kommer ner och står några timmar i lösdriften på em dit in vill inte flugorna följa med för där inne finns det svalbon.

Något som också märks i torkan är att hovarna spricker lättare inte kul alls.

Som tur är så har vi vinterfoder till alla. Man läser ju om paniken hos djurägare som inte lyckas få tag på foder och jag förstår dom till fullo. jag hade heller inte kunnat sova på nätterna om jag inte vetat att jag hade mat till djuren

Är tacksam jag lyckats sälja det som jag ville sälja och att alla ponnyerna kommit till fantastiska nya hem, så glad när det kommer bilder på dom och när nya ägarna skriver och berättar. Det är liksom pricken över i och det som gör att man fortsätter föda upp. 

 

20180618

Jag är supernöjd med fölen vi fått i år. Alla tre väldigt olika varandra vilket ju inte är så konstigt eftersom mammorna inte heller är lika varandra. Men alla tre fölen har utstrålning och det är lite olika dag från dag vem som syns mest i hagen. Lilla Mary Lou som är yngst är söt som socker en riktig liten smällkaramell , just nu lite grov i sin hals men jag tror det är en växtperiod. Hon rör sej fantastiskt när hon tar i så det bådar väldigt gott. 

Micks Mary Lou

Sen har vi Micks Super Nova, vårt häftplåster :) Just nu är det helt omöjligt att få till nått bra kort på henne för hon bor i famnen på en när man går in i hagen. Alltid först fram och den man får ha ena handen på hennes bringa och den andra på grinden när man försöker ta sej ur hagen utan att få med sej ett föl. Ett jättefint huvud och vilken hals hon har den donnan. Om det är något Supreme lämnar så är det bra halsar. Hon är såld till Anne i Vårgårda som vi önskar stort lycka till med denna pralin. 

Micks Super Nova

Sist men absolut inte minst är Micks Hello Kitty och jag säger bara det WOW , hon har varit min favorit sen hon föddes och enligt min gubbe även innan hon föddes :) . Men efter att trott vi skulle förlora hennes mamma Kate för några år sen så är varje föl efter henne en bonus. Jag sålde helsystern och har alltid ångrat det så Kitty ska vara kvar här. Kate matar nog sina föl med vispgrädde tror jag eller något annat som gör att hennes föl ser ut som broilers :) Kitty har i mina ögon ett helt perfekt huvud, hon har så mycket uttryck så mycket av allt, pappas fina hals och överlinje, mammas fantastiskt fina ögon. Ja jag är så nöjd med det jag ser. Just nu påminner hon lite om en maläten päls men så är det ju när dom fäller.

Micks Hello Kitty

Nu vet jag förresten vad det är för färg på fölen :) eller ja nästan i allafall

Super Nova är definitivt gulbrun, Mary Lou har aldrig varit annat än brun och så Hello Kitty då ja hon blir ju skimmel men ser fortfarande gulbrun ut i huvudet och teoretiskt skulle hon kunna vara färgskimmel. Mormor är färgskimmel och mamma är skimmel så kan det vara så att färgskimmel anlaget dolts under mamma skimmelfärg. Tja tiden får utvisa vilket. Det spelar ju inte så stor roll egenltigen men det är ändå lite spännande detta med färger. 

 

 

20180711

Vår nya leasing hingst är hemkommen och idag har vi varit och UL första betäckta stoet med honom och Micks Kru-Ellen är dräktig med Forlan Mastermind. Forlan Celtic Dream är UL dräktig med Forlan Honey Supreme och förhoppningsvis är även Braghty Tara dräktig med Forlan Mastermind, vi UL ju aldrig henne men hon går med hingsten så vi ser om hon brunstar om. Några besökande ston är också färdig betäckta och ett till väntar vi på att hon ska komma sen är vi nog färdiga med den biten i sommar.

Fölen växer och frodas men det kan man inte säga om betena , jösses så torrt det är i hagarna och det torkar sönder helt i hagar där det inte gått någon häst sen förra året så som det är nu så är det bara ett fåtal som går på bete dom andra går kvar i vinterhagarna och fodras med hö och kraftfoder.

Micks Aronia är såld till Stockholmsområdet och ska blir bästa kompis med en 5 årig tjej och Micks Super Nova är såld till Vårgårda och ska vara med och starta upp avel på wm där så småningom. Vi önskar er lycka till med era ponnyer.

Vi har 4 st 2 åringar till salu, 3st 2 års sto , Micks Caisa Cavat, Penymorfa Brandi och Eppynt Silver Star Caze och så en 2 årig valack Micks Emil. Stona va sparade och inköpta för sina fantastiska stamtavlor vi hade tänkt oss att ha dom i avel i framtiden, nu ville livet annat och dom är till salu då vi måste hålla ner antalet pga sjukdom.

Forlan Mastermind

 

20180507

Sista fölet är fött och tro det eller ej men vi fick ytterligare ett fantastiskt stoföl. Så triss i ston hos oss i år. Superroligt men också lite problematiskt :) vi kan ju inte behålla dom alla tre så nu måste vi bestämma vem som ska säljas, men det får ta ett tag först ska vi njuta av dessa tre fantastiska tjejer  ( har redan spekulanter på den som ev blir till salu) 

Micks Mary Lou

Om nu allt går som planerat så anländer det en leasing hingst till oss nästa vecka, ska lägga upp en sida till honom så fort han anlänt och då kommer även mer info om honom. 

Vi hade planerat för årets första utställning i början på juni men det kolliderar med barndop så det får bli en annan utställning istället. 

 

 

20180408

Forlan Honey Supreme 

Står till förfogande till ett begränsat antal ston OBS enbart Welsh Mountain ston

Han har i år fått två fantastiska döttrar Micks Hello Kitty och Micks Super Nova

 

20180405

Oj det har gått lång tid sen jag uppdaterade, men det beror på att jag genomgår en tuff cellgiftsbehandling. 

Men här kommer lite uppdatering. Två av årets tre föl är födda och vi har fått två helt underbara stoföl, man tror knappt det är sant. Kate va först ut med ett brunt stoföl som är helsyster till Kinza som vi sålde, planen är att den här damen ska få stanna . Det gick en vecka så fick Katarina sitt första föl , en stor och rejäl unge blev det och ett stoföl även detta. Det kunde ju liksom inte bli bättre så vi bestämde att även denna ska få stanna. 

Men vi ska inte öka hästantalet så därför måste vi sälja några så 4 av våra 2 åringar är till salu, se på till salusidan. 

 

20180101

Ska försöka göra en summering av året som gått.  3 föl föddes, Ceinfryn, Tewdwr och Selwyn. Ett stoföl och två hingstföl, alla sålda till fantastiska hem och det ska bli mycket spännande att få följa deras väg i framtiden.

4 ston va tänkta att betäckas, Maggie Mae med Penboeth Artist, Kate och Katarina med Supreme och så Aronia åkte vi iväg med tvärs över landet till Mr Milligan. 3 av dom kom i brunst och blev betäckta precis enligt plan medans Aronia tyvärr aldrig ens brunstade utan fick hämtas hem efter att Inger Becker och stuteri Ekbäcken gjort allt för att hon skulle brunsta. Men så är det ibland och förhoppningsvis kommer det fler chanser att betäcka med Mr Milligan i framtiden. Hade väldigt gärna haft ett föl efter honom.

En hel del hästar har flyttat till nya hem då vi bestämde oss för att avla på endast två linjer istället för på tre som vi hade. Men det finns många ponnyer kvar ändå :) 

Två utställningar har vi varit på en i östergötland dit hade vi med Llanfilo Playful som fick fina 39p och så hade vi med Forlan Katarina som visades av vårt barnbarn Maya till ett finfint Guld

Hastigt och lustigt bestämde vi oss lite senare för att ta ut Forlan Honey Supreme på en uställning och det blev till RIKS som gick i Lerum. Alltid lite mer nervöst att åka iväg med sin avelshingst och dessutom har han ju inte varit ute på något så även om han är en ängel hemma så visste vi ju inte riktigt hur han skulle reagera på att komma ut. Men han var precis samma snälla och goa kille att ha med sej ut på utställning som han är hemma, visst tittade han på alla tjejer och kanske kunde han inte koncentrera sej till hundra men vad gjorde väl det när vi ändå tycker att han är den finaste som finns. Han fick en guldmedalj vilket ju va extra kul.

Våra fyra numera 2åriga ston utvecklas på ett helt fantastiskt sätt, jag fattar inte hur vi ska kunna välja bort någon av dom men det måste ju göras så småningom. Madicken som jag ju gillat ända sen hon såg dagens ljus är en långlinjerad ädel dam med massor av utstrålning och nu börjar hon åter visa sina fina gångarter. Caisa med sitt fantastiskt fina huvud med stooooooooooooora ögon en härlig resning och ben som stora ekar och när hon travar så svävar hon. Lilla Gaze som är så ädel med ett litet fint huvud och enorma ögon, ngt sänkt i sin rygg men det hoppas jag ska växa bort när hon inte är så överbyggd, hon dansar i traven det är verkligen en dans och till sist Brandi med ett docksött huvud och en helt fantastisk kropp och rejäla ben. Dom är verkligen en fröjd att se allihop. Lite utställningar ska planeras för dom under sommaren

Sen har vi ju 2 åriga Emil , han är fin må ni tro , riktigt fin. Men han får bli valack då vi inte har någon kompis som han kan gå med just nu. 

Kru-Ellen och Aronia har åkt till Sandra Andersson Wickström för att ridas in så hoppas vi dom kan ridas några år innan dom skall sättas i avelsboxen igen. 

Senhösten har varit lite tuff för oss med tråkiga besked, nu tar vi nya tag och hoppas att vårens behandlingar ska flyta på enligt plan så är vi snart igång igen med alla hästarna

 

20171118

Idag har Ceinfryn åkt till sitt nya hem, hon såldes ju för länge sen och idag va det dags att ta farväl. Jag brukar tycka det är helt ok att både sälja och när dom åker men med lilla "Vrinna" så är det inte lika lätt. En sån superfin fölunge med ett fantastiskt temperament, ja dom växer liksom inte på träd. Men vi har kvar hennes fina storasyster och antalet hästar ska ju minskas. Däremot känns valet av hennes nya matte som ett superval, stort lycka till Maria med denna lilla goding !

För två veckor sen åkte Tewdwr till sitt nya hem i Värmland och allt har fungerat kanon och nya familjen är jättenöjda med honom. 

Så kvar här hemma är nu bara det sist födda fölet och han är lite för ung för att vänja av ännu så han får kampera ihop med sin mamma en månad till sen åker mamma till sitt nya hem. 

PGA min sjukdom är vi tvungna att minska med ytterligare några hästar, ni ser vilka på sidan "Till Salu" enda sättet att ta kontakt under denna tiden är via mail där nån försöker läsa av mailen varje dag. Inga fler kort kan skickas utan är man intresserad så får man komma och titta. Hoppas det är ok . 

 

20171023

Nu är hösten här på allvar, alla hästarna installade sen en vecka tillbaka och det känns så skönt att veta att dom står varma och torra när regnet piskar och vinden viner. I år testar vi för första gången en lösdrift för 4-5st. Där huserar för tillfället två dräktiga ston och två 1 års hingstar, dom har gått ihop hela sommaren och det har fungerat kanonbra så det kommer vi att göra framöver. Stona har haft stenkoll på killarna och sagt ifrån när lekarna blir för tuffa och fungerat som stöd när killarna har behövt det. Tewdwr har sovit sin första natt i egen box, han är ju född i februari och har inte fått dia alls på ett tag så han tyckte mest det va perfekt med en alldeles egen krubba med god mat i, han har ju inte fått äta så mycket innan för mamma Tara är kvick när hon vet att det finns två krubbor med godsaker i. Han får stå själv några nätter sen ska Ceinfryn också få flytta in för nu är det bara en månad kvar tills hon ska åka till sin nya ägare. Lille Selwyn är för liten för att vänja av ännu så han får bo med mamma några månader till. Han ser mest ut som en shettiskorsning just nu :) jättesött huvud men så mycket päls på kroppen att benen ser tunna ut. Nåja han blir säkert jättefin när han fäller av till våren. 

Jag har varit några dagar på auktion i Wales. Massor av welsh mountains och sek B som såldes men nä inget alls jag kände jag behövde ha med mej hem. Det betyder kanske att jag är nöjd med det som traskar omkring i våra hagar. Men det är lärorikt att se så många på en och samma gång och dom man kryssat för i katalogen och som såg så flashiga ut på korten man sett, nja dom va inte alls bättre än dom vi redan har hemma. 

Det kommer ju en liten goding till våren i allafall, Forlan Honey Beau finns ju kvar på Forlan stud och ska va där över vintern så kommer han till våren 

Så nu går vi i vinter ide här på farmen så vaknar vi upp i mars när det är dags för Kate och Katarina att föla , Maggie fölar ju lite senare än dom två andra

 

20170911

Händer inte så mycket här hos oss just nu. Hästarna mumsar i sej det sista gräset och vädret börjar bli sånt att man på allvar funderar på att tänka på installning. Ja Supreme sover ju inne, han gillar inte mörker, regn och blåst. Blir väl oreda i hans päls då :) 

Äntligen är Ankeborg färdigt så vi kan flytta ut en av våra stora ankkullar dit, inte trodde jag Anki skulle fixa att kläcka fram hela den jättekullen ( 20st) men det gjorde hon så nu huserar hon med maken Mysko och alla ungarna i ett nytt hus med tillhörande hage  med nät i taket osv. Kvar inne i stallet finns Panki med sin "lilla" kull på 15st ällingar, dom ska idag få flytta ut i hönshuset. Så är det någon som känner ett behov av myskankor så har vi 35st ällingar !!!! ja 35st . 

Snart åker Playful och tid för kastrering av Byron är bokad , det blir i slutet på september sen ska det läka så åker han också till sitt nya hem.  Dom är sålda till mor och dotter , hamnar i samma stall och det känns jättebra. 

Kvar att sälja är Tewdwr, är lite förvånad han inte är tingad faktiskt. Han är nog det snyggaste hingstföl vi fött upp, har ett härligt temperament alltid glad och busig full av humor, rör sej trevligt. Till salu kommer även lille Selwyn att bli eller ja han är till salu  men kan ju inte åka på ett tag ännu då han är född i slutet av Juni. Han är ganska liten men ack så otroligt söt han är en riktig liten pralin. Hans mamma Braghty Sara är också till salu till rätt hem, ett hem där man verkligen förstår sej på en liten rädd vildponny. 

Lite om utställningsresultat i år.

Vi har ju bara varit på två utställningar i år, har inte kännt att det varit kul helt enkelt men vi får försöka komma igen till nästa år.

Forlan Katarina fick guld och 40p i Östergötland

Llanfilo Playful fick silver och 39p också i Östergötland

Forlan Honey Supreme fick Guld på RIKS

Det är dom vi varit ute med som är våra men sen har vi ju sålda ponnyer som varit ute och visat upp sej och avkommor till Supreme som varit ute (tar bara med en del av deras resutltat för kommer inte ihåg alla, om jag missat nån häst så hör gärna av er)

Micks Vilda P Guld, Seniorchampion SWF

Hennes dotter e. Supreme, Lågans Valenzia P,   BIS

Micks Triton e. Supreme  Guld, Res Champion Valack alla sektioner på RIKS

Micks Maddox e. Supreme,  Silver på sin första utställning sen föl 

Ja jag tror det är dom och som sagt finns det fler så säg till ! 

Micks Maddox

Micks Triton 

 

20170819

Äntligen är det över ! så nervöst det har varit men nu är vi hemma från RIKS utställningen. Nöjda och belåtna med en Guldbelönad hingst i sällskap.

Han har skött sej helt exemplariskt vår fina Klimp , så mycket nytt att titta på så många hästar och så mycket folk. Men han har hela tiden skött sej och när matte blev för nervös då pussade han på mej och blåste lite som för att säga att det fixar sej hörredu och det gjorde det ju !

Han är vår ögonsten den bästa som finns 

 

20170813

Sommaren rullar på i en rasande fart. Alla fölen växer och jag tycker dom ser riktigt trevliga ut. Tewdwr är en snygging med en superfin sida ett trevligt öppet sätt, alltid bland dom första som möter en i hagen. Ceinfryn är en fröken ut i hovspetsarna, mycket vänlig och med rörelser utöver det vanliga och så minstingen i gänget lille Selwyn som ju inte är så gammal ännu, nyfiken på oss men hans mamma säger att nänä inte ännu så han får vänta ett tag med att komma fram. Han är söt som socker och ställdet till det lite när vi hade ute ID kontrollanten för vilken färg han är tja vem vet , men vi gissar att han är brunskimmel även om han ser väldigt svart ut så är han ju ändå född brun och färgskimmel ja det är han. 

1 åringarna utvecklar mycket positivt , Caisa är en rejäl bit och precis som sin halvsyster Ceinfryn så rör hon sej helt fenomenalt bra, Madicken (vårt plåster) är den mest kelsjuka häst man kan tänka sej, ja hon börjar bli riktigt fin i kroppen ännu kanske ngt kort i halsen men tror det har ändrat sej till nästa år. Båda dom två damerna ska ju stanna hos oss och ja det ska även lilla Gaze göra, hon är spröd som en dröm att titta på, ett litet typat mycket vackert huvud och hon börjar blir väldigt fin. Är jätteglad för henne.

Brandi är superfin, ångrar nästan att vi ska sälja henne så jag kanske inte gör något åt det utan att hon får gå kvar här istället :P vackraste huvud man kan tänka sej en härlig färg och mycket bra i kroppen

1 års killarna Emil och Byron jo dom växer dom också fast mest på höjden tycker jag det ser ut som och så busar dom jämt och ständigt, känns som dom skulle behöva vara mer stilla så hullet hann sätta sej lite på dom men hoppas det ska bli bättre under vintern. 

2 åringa Playfull ja vad säger man om henne ? stora djupa mörka ögon, ett fantastiskt temperament snygg som få att se på visad med 39p och så väljer vi att sälja henne. Ibland önskar man verkligen att stallet vore större så man kunde behålla alla fina. Hon är super och den som ev köper henne kommer att få en riktig kanonponny 

Llanfilo Playful

Micks Tewdwr

Penymorfa Brandi

 

20170704

Äntligen är sista fölet fött! Det var en lång väntan och svårt när man inte vet riktigt när stona är betäckta. Men Braghty Sara fick ett jöttesött hingstföl som är döpt till Micks Selwyn.

Båda våra hingstföl är till salu 

Lille Selwyn är brun men har ganska många vita strån i pälsen så det kan vara så att han är brunskimmel eftersom hans pappa Dolderwydd Mascot är svartskimmel.

Vi har ev något avelssto och något ungsto till salu också , bara att höra av sej om någon är intresserad så berättar jag mer.

 

20170601

Oj redan första juni. Våren har varit kall och ja jag vet inte vad man ska säga om den riktigt. 

Ungstona är släppta på bete tillsammans med barnvakten Kru-Ellen.

Maggie Mae har hämtats hem från betäckning, ja i år valde vi att åka iväg med henne till Penboeth Artist

Aronia åker i helgen för betäckning hos Heniarth Mr Milligan

Kate och Katarina är dräktiga med Supreme

 

 

20170425

Så kom hon till världen under en dramatisk förlossning. Välkommen  till oss Micks Ceinfryn (uttalas KYNEvrin)

Tänk om vi inte hade haft en kamera och tänk om jag hade hunnit somna, då hade hon inte funnits.

Såg att fölningen var på gång, men vi brukar låta dom föla i fred och enbart ha koll på TV skärmen men nu tyckte jag inte det stämde, Bella krystade och krystade men inget hände. Så Michael gick ut för att titta till henne och kom snart inspringades igen och sa att han behövde hjälp för det var en Red Bag Delivery, så försvann han ut igen med blixtens hastighet. Han fick hål på hinnan och fick tag på framhovarna efter lite krångel för den ena låg inte riktigt rätt och sen fick han hjälpa till att dra ut fölungen. Fölis visade först inga tecken på att leva men efter lite extra luft, massage så höjde hon på huvudet. Lite tröttare än fölisar brukar vara va hon och låg kvar ganska länge. Men sen reste hon sej och som det fantastiska sto Forlan Celtic Dream "Bella" är så visade hon snabbt sin dotter var mjölkbaren fanns. Hon ställer sej i vägen för fölen och så puffar hon dom till rätt plats.  

Vi är så taksamma att allt gick bra och att mor och dotter mår prima !

Vi har varit med om en Red Bag Delivery en gång förut och då va inte utgången densamma utan det fölet dog. Men vi läste på då och den kunskapen kom till nytta nu.

Här kan ni läsa lite om vad det är för något och vad man kan göra för att hjälpa till

För tidig placenta avgång, "Red Bag Delivery"

Normalt sett så ska en fölunge komma i en fostersäck som är blåskimrande silvervit. Men om fölet istället kommer i en röd hinna med sammetsstruktur har placentan ( moderkakan ) lossnat för tidigt och då är det verkligen bråttom. Fölet får då inte längre syre via navelsträngen och måste ges möjlighet att andas.

Man måste genast skära eller klippa upp den röda fosterhinnan och ge fölet konstgjord andning. Hinnan kan vara mycket tjock och seg .

Bella älskar sina föl ! 

Hennes föl är också tama från början

 

20170327

Fantastiskt väder några dagar och äntligen börjar det torka upp i hagarna.

I lördags va vi på kvalitetsboksvisning för hingstar, det va 1st Welsh Mountain anmäld men han gick inte hela vägen fattades någon fjuttig poäng bara. En superfin hingst. 

Fölis växer så det knakar, en kaxig liten parvel som älskar att terra mamma. Hoppas vi snart kan släppa dom i stohagen så får han alla 1 åringarna att leka med. 

Det är en spännande tid framöver, åringarna fäller pälsarna och det ska bli spännande att se vad som döljer sej där under. Braghty Sara fäller också för fullt och nu ser man vilket otroligt vackert huvud hon har. Fortfarande supernöjd med allt jag ser .

Nästa att föla är Forlan Celtics Dream "Bella" som fölar om nån månad. Första fölet i kombinationen Bella/Supreme så det ska bli spännande 

Sen vet vi ju inte riktigt när Braghty Sara ska föla så vi får hålla koll på henne. Hon är ju inte så där jätte imponerad av att man känner på henne juver :) så man gör det lite med livet som insats. Inte lätt när man är van att klara allt själv uppe i bergen. Men hon anpassar sej mer och mer, ser ut att trivas i flocken och gillar att få komma in på kvällarna. Det lär väl ändra sej när gräset kommer antar jag och när hon är släppt på bete senare så kommer vi nog inte nära förrän till hösten men det är så det är i några år. Tara var ju likadan, idag kan man visserligen inte klappa henne i sommarhagen men kommer man med en grimma så är hon fort fram och stoppar huvudet i den, för in vill hon alltid gå. Väl medveten om att det alltid ligger något gott i krubban.

 

 

20170212

Idag har vi fått årets första föl. På tok för tidigt tycker vi men förra året valde Supreme helt plötsligt att han inte ville vara själv i hagen längre och tog vägen över staketet in till stona. I stället för att riskera att det skulle hända någon olycka när han hoppade över så fick han två damer till sällskap en som var dräktig och så en som inte va det. Vi såg sen aldrig Tara brunsta så vi misstänkte att hon blev betäckt ganska omgående vid ihopsläppet och så måste det ha varit också. Vi hade hoppats på en något senare fölning :) 

I dag fick Tara en stor rejäl son brun med fyra vita strumpor och en fin vit bläs. Han ska heta Tewdwr, och han är superduper söt. Han har fått ett varmt och gosigt täcke på sej och ser ut att må som en prins.

Han har rejält med päls som ni ser, märkligt att dom vet att det är kallt och hur naturen förbereder dom för detta.

 

 

20170128

Nytt år, nya tag. Tråkigt väder ute ja inte idag men en tråkig vinter med mycket blåst och slask. Vi får väldigt lerigt i hagarna när det kommer så mycket blött, vi bor ju på en bergssida och det vattnet som hamnar utmed berget hamnar ju så småningom hos oss med geggiga hagar som följd. Så även om vi har grusat massor i hagarna runt ätplatserna så är det inte optimalt ändå. Vi får grusat mer till sommaren.

En valpkull med 8 fantastiska valpar fick under hösten, 6st är sålda och ger glädje till sina nya familjer , två stycken valde vi att behålla själva, Ettan och Lovis. Våra två små charmtroll ! Men dom tar tid så under senhösten och nu i vinter har jag inte hunnit så mycket med hästarna. Tur vi är två som är lika intresserade. 

Våra nykomlingar börjar finna sej tillrätta , fölen ( 1 åringarna) är inga problem och inte heller Playful som ju blir två nu. Det äldre stoet B. Sara har varit lite svårare att nå men sakta men säkert så går det även om vi har en bit kvar att tex kunna fånga henne i hagen och så. Men hon är nyfiken på oss nu och gillar godis :) .

Våra egna föl eller ja dom är ju också 1 åringar nu växer och frodas. Speciellt nöjd är jag med Madicken, oj så bra hon börjar se ut. Ska bli spännande att se henne när getraggen trillat av.  

20161121

Vilken härlig helg jag har haft. Det har varit avelskonferense i Kalmar och det är alltid lika kul att träffa andra welshmänniskor. Alltid nya ansikten att lära känna.

I år fick jag också ta emot massa fina rosetter, super att det gått så bra för ponnyerna i år trots att vi varit ute så lite

Vi började året med att åka till Örebro Ponnyavelsförenings utställning, vi hade med oss Forlan Celtics Dream och hennes föl Micks Caisa Cavat.  Lilla Caisa blev BIR och mamma "Bella" blev Res. BIR. Sen blev Caisa championföl och till sist så knep hon även Best in Show titeln. Mamma Bella blev 3a i  BIS ringen fantastiskt välvisad av vårt barnbarn Maya

Nästa resa var till Uddetorp i Skara dit hade vi med oss Forlan Katarina och Micks Cleo. Katarina blev BIR medans Cleo skuttade bort några poäng :) inte lätt att visa en yster 1 åring men Maya gjorde en superjobb med henne

Sen var vi i Skulltorp på vår första M&M utställning vi hade samma hästar med dit som till Uddetorp. Micks Cleo blev klassvinnare bland 1 årsstona och Forlan Katarina blev massor :) ska se om jag kommer ihåg allt. Hon blev Bästa 3 års sto, BIR, Unghäst Champion och till sist Best in Show bedömt av både en Svensk och en Brittisk domare.

Nästa utställnings kom vi inte i väg på pga halt ponny och till RIks lyckades Michael dra på sej världens förkylning så dit kom vi inte heller iväg 

Men till Nossebro kom vi med Micks Aronia på henne första utställning någonsin, hon har knappast varit av gården förut men hon gillade verkligen detta och tyckte allt va skitskojsigt . Hon fick 39p och vi bestämde att vi inte skulle ta den andra chans man har att visa 3 års ston för dimplom för hon hade börjat pälsa på sej så rejält och började se ut som en fluffig teddybjörn.

Så på avelskonferensen fick vi rosett för 

Forlan Katarina införd i Kvalitetsboken med avelsdiplom och 42p

Forlan Celtics Dream införd i Kvalitetsboken med 42p

Micks Aronia K införd i Kvalitetsboken med 39p

Sen har Rosinic Kates avkommor gett henne poäng nog för att höjas till ett A så det fick vi också en stor fin Rosett för. 

Kate höjdes till A genom :

Micks Knaster 10p

Micks Kalejdra 10p

Micks Kru-Ellen 30p

Micks Aronia K 20p

Micks Kinza 10p

Knaster är en mycket uppskattad barnponny och Kalejdra lika så och Kinza finns på Åland hos Anki och förhoppningsvis kan hon komma över till Sverige nästa år för att visas för diplom. (Håller tummarna för det)

 

20161023

 

20161016

 

20161012

Tiden går som vanligt i ett rasande tempo. Nu är hösten här och vi planerar installning till helgen. Fölen växer och växer är väl inte i sin snyggaste period just nu kanske men jag vet ju hur dom såg ut i somras så får ha den bilden för ögat. Spännande saker är på gång , lite nytt kommer att komma till oss . Säger inte mer än så men kommer att lägga ut lite bilder ibland så länge så kommer mer info när jag har dom här. 

 

 

20160829

Sommaren lider mot sitt slut och snart tar hösten/vinterns lunk vid. Jag gillar hösten, det är liksom ingen ide att stressa över det man inte hann med under sommaren utan man kan lunka på i ett lite lugnare tempo. Sen är det så mysigt när alla hästarna kommer in på kvällarna och står där mumsandes på sitt hö.  

Maddox och Kid har rest till Emelie, ska bli kul att få fortsätta följa dom men nu via kort och mail. Det är två snygga, kloka grabbar hon fått Emelie och jag är säker på att hon kommer att förvalta dom på bästa sätt.

Det blev inget RIKS för oss. Vi hade anmält Ellen och Emil men tyvärr så blev Michael hej dundrandes förkyld bara några dagar innan så vi valde att stanna hemma istället. Tråkigt men hälsan måste få gå före. 

Fölen växer även om vi tycker att det inte syns så växer faktiskt Emil och Madicken massor men så jämför vi med Caisa (som är drygt 2 månader äldre) och då ser dom ganska små ut :) nåja dom har jättekul ihop och Caisa som ju är helt orädd för allt och alla tar med sej dom andra två ut på äventyr så rätt som det är ser man bara mamma hästar och inga föl. 

På bilden syns Emil 

 

20160816

Det går långt mellan uppdateringarna men det händer inte så mycket just nu. Stona och fölen går i sommarhagen , vi går dit med vatten varje kväll och får oss en mysstund med översociala föl. I veckan som gick har dom varit inne ett par nätter för vädret var gräsligt med massa superkallt regn. Det var uppskattat att få sova torrt och så passade vi på att få dom ID kollade, chippade och verkade. Lite led träning hade vi också när dom skulle tillbaka till hagen. Emil körde ner alla fyra hovarna och sa att han tänkte då alls inte röra sej en endaste mm så jag fick gå bakom och pusha på medan han gick och såg allmänt sur ut.  Caisa är jätteduktig på att gå i grimma och lilla Madicken fick gå lös denna gången. Hon är näpen och superfeminin lilla Madicken. Kul att se att även årets föl i kombinationen Maggie Mae - Supreme blev så lyckad. Hon är ju dock född mycket senare på året än vad Maddox va i fjol så han var ju betydligt större i augusti än vad Madicken är vid samma tid.  Ett nyförvärv kommer i höst, en äkta walesisk köttbulle :) 

Detta är Boothsdale Byron e. Dyfed Playwrite 

Så nu håller vi tummarna på att allt går vägen och att han anländer säkert i december mörkret . 

 

20160711

Ännu en helt magisk helg ! Vår första M&M utställning gick i lördags och vi åkte med Forlan Katarina och Micks Cleo. Lilla Cleo kanske egentligen skulle stannat hemma för hon är i en växtperiod just nu, man ser att bakdelen är högre än framdelen och hon rör sej inte riktigt som hon kan. Men det är en bra träning för vår "virrpanna" att få komma ut och Maya ville gärna ha med henne så hon fick åka med. Hon belönades med ett Silver och vann sin klass

Katarina visades än en gång för kvalitetsboken och alla 3 åringar dömdes med poäng (vilket dom andra inte gjorde). Hon vann sin klass , blev sen bästa 3 års sto sen Youngstock Champion, BIR och slutligen blev hon 

BIS 

Vilken ponny hon är våran "Kattis" 

Vi har nu varit på 3 utställningar i år och haft två stycken BIS vinnare 

Det går ju knappat att tro det, helt fantastiskt, underart att domarna gillar våra ponnyer lika mycket som vi gör själva.

Nu får Kattis och Cleo sommarlov 

 

20160620

Vilken fantastisk helg vi har haft.

I lördags så åkte Maya, hennes kompis Emma och Michael till Örebros ponnyavelsförening på utställning. Med sej hade dom Forlan Celitcs Dream "Bella"och Micks Caisa Cavat. Meningen var att kunna stamboksföra Bella. Hem ringer en strålande glad 14åring och säger att Caisa blivit BIR och Bella blivit Res.BIR och att dom väntade på att få gå in i BIS ringen. Jag tror inte det är sant när Maya ringer och säger att Caisa blev BIS med 43p och Bella blev BIS 3a med 42p . Helt fantastiskt underbart och att bli BIS med ett föl hör verkligen inte till vanligheterna. Caisa fick 99889 och Bella fick 98889. Fick hem en bil full av helt utmattade människor som tyvärr fick hjälpa mej att gräva ner 9 hönor som Illern tagit tidigare på dagen. Svårt att ladda om inför söndagen men två hästar badades och förbereddes.

Forlan Katarina och Micks Cleo lastades och det bar iväg till Uddetorp utanför Skara. Detta var Cleos första resa hon har aldrig varit hemmifrån förut. Hon gjorde stora ögon när hon klev ur transporten för där fanns, många bilar, transporter, hästar av olika sorter allt från minishetland till stora ardenner hästar, vajande flaggor, folk som sprang omrking, försäljningstånd vars tak vajjade osv osv. Hennes ögon var stora som tefat när hon växte fast och bara stog och tittade. Så in i ridhuset och där var det ännu farligare för här fanns det speglar och folk som klampade omkring på läktaren, farliga band som avskärmning, för att inte tala om blomsteruppsättningar, publik som apploderade och mikronfon som skrapade. Detta blev helt enkelt lite för mycket för en 1 åring och Cleo förvandlades till en gummiboll utan vare sej stopp eller gas. Maya gjorde verkligen allt för att få henne att lyssna men det tåget hade liksom redan lämnat stationen och kvar fanns bara studs studs studs. Maya fick  henne ändå att visa lite grann men hon kan så mycket mer ( 88777 blev poängen ). Detta var en nyttig lärdag för Cleo och senare på kvällen låg hon helt utslagen i sin box med benen utsträckta och snarkade så det ekade i hela stallet.

Så Katarina då, ja hon är ju mer erfaren och visade upp sej jättefin , fick 40p ( 88798) 

Kattis blev också BIR och ytterligare en superdag var avklarad

så vilken helt

Micks Caisa Cavat  klassvinnare , BIR, Fölchampion och BIS (99889)

Forlan Celtics Dream, klassvinnare, Res. BIR ( 98889)

Micks Cleo silver ( 88777)

Forlan Katarina klassvinnare, BIR ( 88798)

 

20160608

I natt fick vi ett jättefin hingstföl. Det var Kru-Ellen som utan att visa ett enda tecken på att något var på gång fick en hingst. Vi var ute vid 24,00 och tittade till henne och 4,30 stod han där, torr och matad. Liksom klar för inspektion. Ellen och Maggie går i en egen hage och har varit ute om nätterna för vi trodde inte det skulle bli föl 10 dgr före tid. Han har en jättesöt lite knasig bläs och jag tror han har 4 vita sockor. Han kommer att bli mörk fux precis som mamma. och han får nog namnet Emil (blir Astrid Lindgren tema här i år)

 

 

 

20160508

I torsdags åkte Micks Kinza till sin nya ägare Anki . Efter en lång dag så kom hon till sitt nya hem på Åland. Det är Ankis andra Micks ponny då hon sen tidigare även har Micks Punch. Stort Lycka till med Kinza !

Årets första föl är nu döpt till Caisa, ojoj vilken pralin hon är, vilket fantastiskt huvud och enorma ögon. Hon ser ut att röra sej riktigt trevligt också.

 

20160426

Onsdagen den 20/4 fick Forlan Celtics Dream ett urgullig stoföl.

Det är en stor och rejäl tjej med ett fantastiskt vackert huvud med stora vackra ögon.

Nu tar det ju ett tag innan nästa fölar, Maggie och Ellen är inte beräknade förrän i Juni. 

 

20160325

Forlan Celtics Dream aka "Bella" är tjock som en tunna, det är någon månad kvar till fölning men som hon ser ut tror man hon borde föla i morgon. Ska bli så spännande att se vad det blir och hur den ser ut. Är ju lite speciellt när man inte kan göra om kombinationen. Vågar man hoppas på ett svart stoföl tro :) förmodligen så blir det en fuxfärgad pojk, men det går lika bra det ! 

Snön har äntligen börjat smälta men vet inte om detta mellanstadie är så bättre för nu är det lerigt istället. Hoppas att det torkar upp fort ! 

Supreme är så nöjd med att gå med sina två ston, dom är så söta att se. Det klias och pussas. Tara har precis brustat men vi vet inte om han betäckt henne för Maggie har sett till att hålla sej emellan dom hela tiden så vi får invänta och se om Tara brunstar igen om 3 veckor. 

Kid och Maddox leker precis hela tiden och dom har verkligen urkul. Enda nackdelen är ju att det inte finns så mycket hull kvar på den lille gule huliganen. Men hoppas dom lugnar ner sej under sommaren för vi skulle så gärna vilja visa Maddox i sommar. 

 

20160215

Händer inte så mycket här just nu. Mesta tiden ägnas åt nya valpen Leo, en extremt charmig liten pälsboll. Michael och barnbarnet Maya tränar ponnyer så fort dom hinner. Denna veckan är det sportlov så Maya är här och hjälper till. Tänk att vi har så stora barnbarn. Maya har valt ut Cleo att visa i sommar så det ska hon få göra, kul när hon vill vara med på utställningar och hon visade Katarina på younghandler klasser förra året med bravur, superduktig är hon ! 

Cleo är en liten dam med skinn på näsan, gör inte alltid det man ber om :) eller ja oftast gör hon något helt annat än det man ber om. Men hon är glad, pigg och med på det mesta så det är bara för Maya att träna vidare. 

Michael ägnar mycket tid åt dom två 3 åringarna vi har, Aronia och Katarina. Aronia har ju aldrig varit med på utställning utan hon har varit hemma och växt. Vi ser så mycket av mamma Kate i henne men hon har behövt lite tid att  utvecklas. 

Man ser vilken nytta det gör om man åker med dom på uställning när dom är riktigt små för Aronia är inte alls lika lätt som dom andra att hålla på med. Fast hon lär sej väl med tiden. Men vet att jag kommer att ha trampade tår i sommar när jag ska stå och hålla henne innan hon ska in i ringen för hon har absolut inget tålamod alls.

Maddox går med Billy nu och dom busar och leker så det är snart ingen Maddox kvar, han tappar massor i vikt även om han får mängder med mat. Billy har riktigt svårt att freda sej från busen emellanåt. Nåja en sommar med mycket gräs kommer att göra susen.

 

20160121

Tiden rusar iväg. Lite ponnyer kommer att åka till nya ägare inom det närmsta. Ascot är såld till en barnfamilj , tror att dom kommer att få mycket glädje av honom. Lycka till Anna med familj

Amadeus ska åka till Malmö i helgen, vet att han kommer att göra Jennie nöjd. Amadeus är en kul häst att hålla på med, påhittig, positiv till max och så go å snäll. 

Sen har jag sålt Kinza, hon kommer att åka utomlands så fort vädret tillåter lite längre resor. 

Så för tillfället har vi inga welsh mountain till salu.

Vi väntar 3föl i sommar och några av dom kommer att bli till salu för vi kan inte behålla alla.

Till salu eller byte finns däremot ett ridponny sto ,17 år. Till avel och promenadridning. Intresserad ? maila mej i såfall för mer info.

 

20160101

Nytt år nya tag. Stora förväntningar och många förhoppningar inför det nya året. Föl som ska födas, ston och unghästar som ska visas.

Summering av det gamla året

4 superfina föl föddes alla efter Supreme. Har aldrig tidigare varit så nöjd med en fölomgång som 2015. Två föl såldes och två behöll vi. Även 2 avelsston som såldes, svårt att släppa dom men vi har helt enkelt för många bra ston (ganska angenämt egentligen ) , båda sålda till superbra hem och vi kommer att följa deras fortsatta liv.

Micks Kru-Ellen visades för sitt avelsdiplom vilket hon också fick med 99877. 

Ett helt gäng togs med till RIKS utställningen

Forlan Maggie Mae visades med Guld

Micks Kru-Ellen visades med Guld

Forlan Katarina visades med Guld och blev även unghsäst Champion sek A

Micks Kinza visades med Guld

Micks Maddox visades med Guld, res unghäst Champion och BIS föl alla sektioner

Vilken dag det var ! Maddox han sprang och sprang, tröttnade inte utan tyckte det var toppenkul.

Stort tack till alla som hjälpte till att göra vår dag så fantastisk, Ninni, Maya, Angelica, Pia och så Adam och Julia som fotade och passade barn

Mycket mer har hänt under året men detta var våra stoltaste ögonblick !

Så en God Fortsättning på ett nytt år till alla

 

20151213

Händer ju inte så mycket vid denna årstiden, Skitiga ponnyer i leran så borstarna slits ut . Mycket päls har dom hela högen och flera av dom bara äääääääääääälskar att rulla i leran , ena riktiga skitgrisar är vad dom är. Unghästarna växer och det ska bli spännande att se hur dom ser ut till våren när teddylurvet har trillat av. Lilla Cleo är nog en av dom charmigaste föl vi någonsin har haft, älskar uppmärksamhet, stannar alltid kvar vid grinden och ska ha lite kli och klapp när man släpper ut. Fullkomligt älskar att bli borstad är alltid lika pigg, glad och go. Kommer att bli en supertrevlig ponny.

Aronia och Katarina var på löshoppning i fredags och så fort vi kom ut på gårdsplan så fattade Aronia vad som var på gång så jag fick springa före upp i transporten i full fart för annars hade hon sprungit ner mej så bråttom hade hon på (skönt när dom är sådana och det är bara andra gången hon åker trasport ) Hon hade sen lika brått in i ridhuset och sen var det fullfart hel och hå. Hon hoppade bra mycket högre än hon var tvungen till och efter varje runda så brallades det en hel del.

Så var det Kattis tur och hon som varit lite försiktig av sej hade denna gången en helt annan gnista och visade på både förmåga och glädje. Även hon brallade rejält efter hindrena , skönt man inte satt där på ryggen :) 

Micks Cleo och Micks Aronia

 

20151126

Helgen som gick tillbringades på avelskonferensen, lika trevligt som vanligt. Ny info om tilläggsregistrering och om maidenston. Vi fick ta emot stora fina rosetter för Micks Kru-Ellens, avelsdiplom och införandet i kvalitetsboken och för Forlan Maggie Maes, G och införande i kvalitetsboken. 

Kru-Ellen var Criccieth Arons andra dotter som fick avelsdiplom.  Aron fick totalt 10 föl i Sverige varav 7st var stoföl.

2011 fick han 2st stoföl varav 1 (Micks Vilda P ) är visad och fått avelsdiplom. 

2012 fick han också 2st stoföl varav 1 (Micks Kru-Ellen) är visad och fått avelsdiplom

2013 fick han 2st stoföl och 2014 fick han 1st stoföl

Vågar man hoppas på att även någon av dom som ej uppnåt åldern för avelsdiplom ska få det när dom visas så småningom. 

Forlan Maggie Mae i vinterskrud

Micks Kru-Ellen "Ella"

 

20151108

Förra helgen var vi på utställning med Kinza, första gången hon åkte själv i transporten och lite irriterad vart hon nog för hon sparkade ner höpåsen . Tyvärr så kom hon helt av sej när hon kom in i ridhuset och visade inte alls upp sin fina trav. Men hon blev i allafall Res 1 års Champion på 39p

Micks Kinza

Kortet är taget av Pia Andersson på RIKS där Angelica hoppade in och visade när alla våra gick vidare till BIR

Vi skulle ju inte sälja Trouble Maker men helt plötsligt hade vi gjort det i allafall :) Stort lycka till Christina med honom.

Sen den 1/11 åkte Ambra till sitt nya hem. Det är en dam med bestämda åsikter vilket nya ägaren Elisabeth fått känna på. Men jag är övertygad om att Ambra snart har lärt sej att man inte får göra vad som helst där heller. Lycka till med henne !

För någon vecka sedan fick jag en fråga om jag hade eller visste något bra avelssto till salu. Då jag visste att detta var ett kanonbra hem så kände vi att vi tryggt kunde släppa fina Chloe , nu hoppas jag att Julinka och Chloe kommer att bli kompisar och skänka Carolina och hennes barn mycket glädje

Chloe startar sin resa mot nytt hem

 

 

 

20151018

Igår åkte Alhambra till sitt nya hem

Stort Lycka till med henne Angelica

 

 

20150923

Amadeus är numera valack och allt har gått jättebra inte ens lite svullen. Ascot och Kate har kommit hem igen. Idag har vi släppt ihop fölstona med dom andra stona, nåja inte med alla för vi tog bort, Busan , Ellen och Kattis

Inte för att Ellen och Kattis är besvärliga utan dom fick följa med som sällskap till Busan som ju är lite bitchig. För dom som inte vet så är Busan vårt ridponnysto. Så småkillarna fick gå ut i sommarhagen och äta av det sista där . Nu ska vi snart börja vänja av fölen så att Alhambra kan åka till Angelica och Ambra kan åka till Elisabeth.

Någon som är intresserad av en 4årig valack som hela sommaren funkat som ridponny åt en fyraåring. Han är riden massor dock med ledare , han är inte utbildad men snäll och älskar att jobba så det är inga problem att göra. Han är pigg , vaken, glad och snäll på alla sätt och vis men kräver hästvana föräldrar så klart när han inte är äldre. Snäll för barn att pyssla med.

 

 

20150906

Äntligen är hon hemma Forlan Celtics Dreame alias Bella

Vi köpte henne förra året men lät henne återvända till Forlan stud för att bli betäckt så hon har varit hos Betty hela vintern och har i sommar betäckts med Forlan Humdinger.

Och idag anlände hon äntligen hem. Hon är allt vad jag hade hoppats på och lite till. 

Hon tyckte det var skönt att få sträcka på sej efter den ånga resan. Lite extra motion fick hon ju när dom andra ungtjejerna blev lite för närgågna för ännu hör hon ju inte till flocken.

 

 

 

20150826

Riks avklarad , kan man vara mer nöjd än vad vi är ? Näe tror inte det.

Dagen startade med Micks Kinza, som är lite i en växtperiod just nu och hög över rumpan men ändå så fick hon Guld och fint omdöme

Nästa ut var Forlan Katarina som också fick Guld och ett strålande omdöme

(Forlan Katarina)

Sen var det Micks Kru-Ellens tur och även hon Guld 

Sen var det Forlan Maggie Maes tur och då fick ju Micks Maddox följa med in i ringen, något han tyckte var urspännande, han showade och visade upp sej så mycket han bara kunde. Maggie fick också Guld , vi visste ju att hon inte var riktigt så rund och trind som hon kunde varit men allt vi stoppar i henne går över till fölis (han är rund och trind) 

(Forlan Maggie Mae)

Så hit var det 4 visade och 4 Guld nu Maddox tur, han fortsatte tycka det var toppenkul och Michael fick verkligen till hans fina trav, Guld även han och Bästa sek A föl

Då var vi i den situationen som vi skämtat om innan utställningen ALLA hästarna skulle in i youngstock Championatet. Barn och barnbarn fick rycka in och ta varsen ponny och Angelica från Stuteri Lågan tog en så det löste sej till det bästa.

Forlan Katarina Youngstocks Champion och Micks Maddox Res. Youngstocks Champion

Kan man bli gladare 

Sen skulle Maddox tampas med fölen i dom andra sektionerna och trots att han varit inne i ringen så många gånger tyckte han fortfarande att det var toppen ! 

Vi trodde inte det var sant när han blev Overall Supreme Foal Champion

(Micks Maddox)

Vårt lilla pyre , nåja han är inte så liten längre

Med andra ord en helt fantastiskt kul RIKS

Ett stort tack till Betty French på Forlan stud som är den som gett oss möjligheten att få dessa framgångar. Utan hennes fantastiska avel hade vi inte varit där.

 

20150811

Har varit en del besök här sista tiden, Elisabeth med familj har varit och tittat på sitt föl,

Anne och Rolf har varit och lämnat för att sen tyvärr hämta ett ej betäckt sto och igår hade vi besök av 

Elise och Johan Coes från Holland. Spännande med utlandsbesök och alltid intressant att se och höra vad andra tycker om ens hästar. Vi besökte ju Elises och Johans stuteri , Heuvelrug stud i Holland förra året, då träffade vi Bastian som är son i familjen och han visade oss runt, därför var det extra kul att dom kunde komma hit när dom varit på den Internationella utställningen i Danmark. Troligtvis blir det nog en ny resa för vår del till nästa sommar.

Annars är det mest förberedelser inför Riks som går av stapel på lördag.

I ett svagt ögonblick anmälde vi 5st , vet inte riktigt hur vi tänkte men dottern och äldsta barnbarnet åker med och hjälper till så det kanske kan fungera.

På fredag kommer Angelica från stuteri Lågan , hon har med sej Linners Athena och fölis , dom ska bo här under RIKS helgen.

Även Pia från nystartade stuteri Tillish kommer hit och bor över natten, toppen för då får vi med oss en alldeles egen fotograf ! 

 

 

20150725

Idag har vi varit och visat Kru-Ellen för kvalitetsboken och superglada  åkte vi hem med 

ett diplomsto !!!!!!!!!!!

99877 = 40p 

"Ellen" är Criccieth Arons andra diplomdotter av dom få föl han fick så känns det fantastiskt

 

20150717

Ojoj tiden springer iväg.

Vi har hämtat hem Micks Amadeus så Billy The Kid ska ha lite sällskap och en lekkompis. Dom har verkligen skitkul ihop, och man ser en nästan vit ponny först och då vet man att "Kiddo" inte är långt bort , han går nämligen som en skugga efter Amadeus.

Vi har varit iväg på utställning med Kinza och Katarina. Båda tjejerna skötte sej exemplariskt på sommarens varmaste dag. Vi var helt täckta av damm allihop när vi kom hem.

Maya var med och visade Katarina i Young Handler klass, alla andra visade gamla hästar och så kom Maya med en 2 åring. Dom fick jättefin kritik och 41p. 

BIR blev vår uppfödning Micks Vilda P , ett stort Grattis Angelica Res BIR blev Micks Kinza

Nästa helg ska vi ut med Ellen

 

20150619

Igår kom Forlan Billy The Kid hem

Så nöjda vi är ! vackert huvud, ett underbart uttryck och vilka rörelser ! 

Han har tappat en del på resan, lite typiskt unghingstar. Dom har ju lite svårt att komma till ro ibland och detta är en egensinnig herre med mycket ideer så vi får lite att pyssla med :)  men det visste vi ju redan innan så vi är väl förberedda !

 

 

20150610

Fölen växer så det knakar och nu börjar dom fälla av första fölpälsen. Cleo blir nog ganska ljus Skimel direkt och det är vi inte vana vid för dom andra skimlar vi har haft har varit väldigt mörka.

Micks Plexus ( Linners Nimbus - Swingbridge Wild Poppy)  blev Welsh Mästare i dressyr för sektion A , ett stort Grattis till fina Plexus och hans duktiga ryttare.

Micks Plexus

 

Vi har anmält till några utställningar , ska bli kul att komma ut lite. Nu är även Forlan Billy The Kid på väg , han har lämnat Forlan och är nu på uppsamlingställe så kommer han hem om en dryg vecka. Ska bli jättespännande att se honom igen.

Forlan Billy the Kid

Supreme har betäckt färdigt stona utifrån så nu väntar vi på att dagarna ska gå så vi kan UL , vi har inte bestämt hur många vi ska betäcka av våra egna men lutar nog åt 1 bara, sen ska ett av dom ston vi sålt troligen betäckas också.  Får ju hem fina Forlan Celtic Dream senare i sommar och hon är betäckt med superfina Forlan Humdinger , så det blir ju förhoppningsvist två föl här nästa sommar.

Stallet har fått ytterligare ett nytillskott som egentligen inte var helt planerat men som vi alla är jättglada för. Vi har köpt ett 16 årigt ridponnysto åt vårt barnbarn Maya. En supersnäll ponny med milda lugna ögon och som tar alla upptåg med ett stort lugn. Pigg och go att rida och en myspålle att gosa med. Ser ut som ett minifullblod. Namnet är Busan.

Busan och Maya

 

 

20150502

För dom som missat det så är ju Michael i England och hälsar på Betty French på Forlan stud.

Det var liksom hans tur att få åka i år, jag var ju iväg på en 10dgr resa i höstas. Tyvärr kan vi pga familjeskäl inte åka båda två så jag fick stanna hemma och ta hand om ston som skulle föla, nyfödda föl och lite större människor . Michael har haft en dröm sen länge och det är att få visa på en utställning i Wales och med Bettys hjälp gick det att ordna. Så nu har han visat häst på Glanusk Stallion Show en av dom största utställningarna . Det har varit en upplevelse utöver det vanliga och han kommer hem laddad för att träna våra hästar och lära dom allt han har lärt sej.

 Forlan Billy The Kid

Han visade dels vår egen 1 års hingst Forlan Billy The Kid, som tyckte det var hel latjo att vara ute och få visa upp sej, kanske att han visade lite fel gångarter då och då men kul var det ! Han visade också Forlan Honey Rhyme åt Betty , hon är ju var och mycket vältränad så hon skötte sej utmärkt. Ingen av dom blev dock placerad men Michael är supernöjd med dagen.

 Forlan Honey Rhyme

 

 

20150502

Vet inte vad som hänt , skrev ett inlägg här för några dagar sen men ser ju nu att det inte finns ! Något fel gjorde jag nog.

Men en kort uppdatering

24 april fölade Maggie ett fantastiskt gulbrunt hingstföl som är döpt till Maddox han rör sej som en älg ser ut som om han travar i slowmotion.

Maddox

den 30 april fölade Chloe ett stort rejält stoföl  född isabell men blir skimmel, hon har fått namnet Cleo

 Cleo

Så nu är alla fölen födda och vi drar en lättnadens suck att allt har gått bra och alla fölen och stona mår kanon. Jag är så glad för att Supreme lämnar så fina föl. Micks Ambra är tingad och kommer att åka norröver så småningom, vet att hon kommer att få det kanon och hon får fint sällskap av Micks Gem.

Flera av fölen och även avelsstona är till salu då vi måste hålla igen lite så om någon är intresserad så hör gärna av er.

 

 

20140416

Jösses kom på att jag inte skrivit något om den siste lille fölungen.

Lördag den 11/4 fölade Tara ett stor rejält och helt underbart hingstföl . Han döptes sanbbt till

Micks Trouble Maker för vi hade ju tänkt att dett skulle bli det stofölet vi så gärna vill ha efter Tara och att det då skulle få bli hennes sista föl, nu fick vi ju problem för han är så fin så vi får nog ta ett föl till på henne så småningom. Så han ställde till lite besvär för oss Trouble.

Visst är han bara super !

 

 Vår fina Tara är med i Hillpony tidningen från Wales och även en stor bild på första sidan

 

20140403

I går kväll när vi tog in hästarna hade Alice (Alhambra) vaxproppar så vi startade upp kameran för första gången i år. Tittade i den 2 ggr under natten och halv fem i morse föddes ett litet sött stoföl. Har inte kunnat bestämma mej för vilken namn det blir ännu.

 

20140329

Förra helgen var vi på kvalitetsboksvisningen för hingstar. Vi hade ingen egen med oss men Annika Börjlinds hingst Rhesfair Llwynog, som ju har varit hos oss sen han anlände från Wales i höstas , visades

Tyvärr så visade han inte sina fina gångarter så dom poängen blev inte så höga, men han kommer igen nästa år säger Annika

Stona förbereder sej inför fölning, Alhambra och Tara har börjat fylla på sina juver rejält medans Maggie och Chloe inte gjort det på samma sätt ännu, är bara 1,5-2 veckor kvar nu tills dom borde föla

Alice och Maggie

Tara behöver snart stödben på mitten :)

 

 

 

20140221

Det blir färre och färre hemsidor , numera händer allt på facebook.

Funderar så på hur det då ska bli om man vill veta mer om vissa linjer som finns på olika stuterier. Jag gillar hemsidor och tycker det är jättesynd att dom håller på att försvinna så vi kör på här som vanligt.

I veckan hände det som man inte vill ska hända. Kate kastade sin fölunge 8,5 månader in i dräktigheten. Dessutom så låg den helt fel så vi fick ringa efter veterinär. Han lyckades lägesändra den och Kate mår efter omständigheterna bra igen. Extra tragiskt var ju detta då vi hade leasat ut hennes mage till Stuteri Salsta. Hon var betäckt med deras unga mycket lovande hingst Salstas Mountain Mint. Hoppas vi någon gång i framtiden kan göra om den kombinationen.

Nu håller vi tummarna för dom 4 återstående dräktiga stona , det är nervöst och minsta lilla host eller att något sto gör något den inte brukar får oss att sätta hjärtat i halsgropen.

Biljett är bokad till UK i april, men denna gången är det inte jag som ska åka utan gubben som ska över och titta på våra ponnyer som är hos Betty på Forlan. Ska bli spännande att höra vad han tycker och få se massa kort på dom. Lite annat spännande hinner han också med när han är över men det berättar jag mer om senare.

Forlan Billy The Kid

 

 

20140208

Nu har vi haft snö och lite kallare ett tag och det har varit härligt både för oss och hästarna. Lite varmare nu men hoppas att snön får ligga kvar ett tag till i alla fall. Dom dräktiga stona är stora om magarna och står gärna och hänger i hagarna. Nu närmar det sej och i mitten på april väntar vi fölen. Det ska bli jättespännande att se vad som döljs där inne. Funderingar för året , ska man betäcka eller ska man inte betäcka och om man gör det hur många i såfall. Har inte bestämt ännu får väl vänta och se vad det blir för föl i år. Skulle vilja betäcka Kru-Ellen i allafall för det är ju som morfar/farfar som Aron gjort sej allra bäst och det ska bli så spännande att få se hur ett föl med Aron som morfar och Supreme som pappa ser ut. Det föds ju ett sånt föl i år , Vilda är ju dräktig med Supreme så jag väntar med spänning på hur det fölet ska bli. Angelica har lovat att ta kort så fort den är född.

 

20140115

Händer inte så mycket så här års. Vädret är dötråkigt med blåst och regn varvat med några kallar dagar här och där med lite snö. Hoppas vi kan få lite "riktig" vinter snart så hästarna inte behöver bli blöta varje dag. Supreme blir så glad när han kommer ut ur stallet på morgnarna det är snö, ögonen glittrar och hela han blir busig. Den observante har sett att vi trots att vi ska minska antalet hästar har köpt ytterligare ett sto :) ibland kommer det tillfälle man inte kan låta bli. Forlan Celtics Dream aka Bella såg vi redan som föl 2009 när vi besökte Forlan stuteriet för första gången. Vi hade ju sedan tidigare hennes helbror Forlan Conquest (nu ägd av Sandra Wickström) . Ett svart sto som var helsyster till Quest var en dröm men hon var anmäld till auktion och där blev hon på tok för dyr för oss. Men nu fick vi erbjudande att köpa henne och då kunde vi inte låta bli. Hon är champion i UK, lite riden och har haft ett föl. Hon är nu tillbaka hos Betty French på Forlan och ska vara där till vi lämnar henne på betäckning och sen kommer hon hem i mitten på sommaren någon gång. Så vi letar hingst för fullt. Kan inte använda hingstarna på Forlan för dom är så nära besläktade med henne men vi tror att vi har hittat en som vi vill ha.

 

20141227

En löshoppning blev det sen upptäckte Michael att golvet i transporten inte var hundra så vi har inte vågat köra med den sen. Ny trailer beställd. Vi hade pratat om det ett tag men nu blev det lite tidigare än vi tänkt oss.

Blickar tillbaka över året och vad har hänt

Forlan Katarina åkte på utställning i maj och fick 40p, guld och BIR, hon åkte på nästa utställning i juni och fick 40p och blev BIR och sista gången i november så fick hon 40p och blev 1års Res Champion

Micks Vilda åkte på en utställning och fick 40p blev Res Bir och fick avelsdiplom

Molstabergs Chloe åkte på en utställning och fick 41p och blev BIR

Micks Kinza åkte på en utställning och fick 41p

Dessutom åkte vår utlånade Forlan Moonlight på utställning, fick Guld och blev champion riden av Emelie Börjlind.

Vi fick två fina föl Kinza och Amadeus

Vi sålde Vilda, Gemma, Honey Boo och Chicago

Vi köpte Forlan Billy The Kid

Vi har varit i Holland och åkt runt på olika stuterier och jag har även varit i Wales och åkt runt.

Mrs Elizabeth French från Forlan stud var och hälsade på oss en vecka, en otrolig vecka hade vi tillsammans

Ett bra år när man blickar tillbaka

 

 

20141130

Nu har årets löshoppning börjat. I år åker vi med Kru-Ellen . Hon var med en gång förra året och redan då visade hon att detta var något hon gillade. Likaså nu, suger tag i hindret och tar sej an uppgiften som en erfaren ponny . Hon tycker verkligen det är toppen.

 

 

Nu är det dystert ute, mörkt hela dagarna och det är regntungt och duggar nästan hela tiden.

Hagarna består av lera och lera och så lite lera till. Även om vi har grusade ätplatser och stora hagar för dom att röra sej i så är det lerhögar som kommer in varje kväll. Jag har ju ingen möjlighet att skölja hästarna så här års så dom får täcke på sej över natten så dom torkar och sen är det ett evigt borstande varje morgon för att få bort all lera. Det är bara 48 små ponnyben att borsta varje morgon :)

Nej nu får det gärna frysa på lite, behöver inte komma någon snö till att börja med men lite kallt gjorde ingenting.

Jag har varit iväg på avelskonferans i Jönköping och det är alltid lika trevligt. I år var det 4 av våra välkända uppfödare som hade kåserier om sin tid som uppfödare och det var jättekul att lyssna på. Jag fick också ta emot Vildas avelsdiplom.

För alla som frågar så ja Supreme kommer att stå till allmän avel även nästa år (till ett begränsat antal ston). Vi är jättenöjda med fölen från i år och ser framemot att se alla hans föl nästa år. Vi får ta en semestervecka och åka runt i vårt vackra land och titta på dom.

bjuder på en sommarbild

 

 

20141106

Ett stort Lycka till Angelica med finaste Vilda hoppas hon blir en kanonponny åt Matildha

så småningom.

 

Sista utställningen för året avverkad.

Jösses det höll verkligen inte på att bli någon resa ner till Lerum i går. När vi skulle bada hästarna i fredagskväll strulade allt som kunde strula, ja det enda som funkade var ponnyerna ! dessa två goa små ponnyer som skötte sej strålande. Katarina har ju varit med förut men för Kinzas del var det första gången med allt ståhej med vattenslangar och blötläggning. Tänk att vår "lill häxa" har blivit en sån social go tjej.

Så åkte vi iväg på lördags förmiddagen , kommer halvvägs när det slår mej att vi inte har med vare sej passen eller nummerlappar. Undra vad jag tänkte på när vi packade bilen ? Nåja bara att hoppas på att inte bli stoppad av polisen då. Rätt som det är börjar varninglampor blinka i bilen ! något är jättefel och vi får stanna på närmsta mack. Våra goa små tjejer ägnar tiden åt att flytta halmen i transporten från ena sidan till den andra !!! Undra hur dom gör det ? men skitkul har dom . Dom åkte lösa för vi ville inte binda upp lilla Kinza. När vi kikar in i transporten tittar dom tillbaka med plirandes , lyckliga ögon. Bilen fixas så vi är på rulle igen. Kommer fram och ska fälla ner så dom små får komma ut och lufta sej , då har jag fingret i vägen och klämmer mej så bloder rinner .

Katarina visas först och det var lite annorlunda chmpionats regler mot vad vi är vana vid så alla ur samma årgång går in i championaten. Ganska smart för då blir det lite fler i dom olika champen. Katarina fick 99778 = 40p och blev Res.Champion 1 åring. Kinza fick 99788=41p . Båda skötte sej strålande och vi hade en jättekul dag !

Tänk att i år har det fötts 3 föl efter Supreme, 2 är visade på utställning med GULD.

 

 

20141010

Jag är nyss hemkommen från 10 fantastiska dagar i Wales tillsammans med underbara Annika, Kerstin och Emelie Börjlind. Vi har varit på 13 stuteribesök, och 2 auktioner. Ojoj vad många fina hästar vi har sett och så många varma , välkomnande människor vi har mött, så underbar natur vi sett. Till alla er som inte varit i Wales och tittat på ponnyer kan jag bara säga GÖR DET ! Det är så fantastiskt att det inte går att beskriva med ord.

(En dotter till Aron med en fantastisk utsikt bakom)

Men hur många stuterier jag än besöker så är det alltid Forlanponnyer som berör mej mest, det är alltid dom jag vill ta med mej hem och så blev det även denna gången :)

Vi hade ju tidigare köpt ett hingstföl från ett annat stuteri men tyvärr visade det sej att han inte hade sina testiklar på plats och då var det ju inte aktuellt att ta hem honom.

Så istället blir det en Forlan kille som kommer, egentligen är han kanske inte helt rätt för han är brunskimmel (vilket vi inte gillar :)  ) , han har samma pappa som våra Forlan ston men jösses, jag säger bara jösses vilken kille ! Det gick inte att motstå det utrycket, dom rörelserna, den exteriören !! Så vi får väl använda honom på dom ston som inte har Eppynt Superstar i stammen och vi har ju några sådana också så det finns ston till honom ändå.

killen i mitten är det som kommer hit

Han ska stanna på Forlan över vintern så kommer han hem till sommaren , kanske hinner vi med lite äventyr med honom medans han är kvar i UK vi får se vad vi kan hitta på.

Underbara Eppynt Superstar (som är pappa till våra ston och lillhingst) och Emelie

I denna hagen gick det 6 äldre avelshingstar och 2 unghingstar, dom lever tillsammans hela vintern och det var magiskt att se dom tillsammans

 

20140905

Tiden rusar iväg , nu är det redan höst även om man inte kan tro det . 24 grader varmt och en strålande sol. Härligt !

Fölen och unghästarna växer och jag är väldigt förtjust i dom allihop. På kortet ovan så är det i förgrunden dom tre systrarna som alla är u. Rosinic Kate

Micks Kru-Ellen (e. Criccieth Aron ) till vänster . I mitten Micks Kinza (e. Forlan Honey Supreme) och till höger Micks Aronia K (e. Criccieth Aron) alltså helsyster med Ellen. I bakgrunden skymtar Micks Amadeus .

I år har vi bestämt oss för att ha kvar fölen och även Ellen och Aronia ska vara kvar och det ska bli så himla kul att få följa dom ett tag framöver. Ellen börjar bli så fin och nu när hon inte växer så mycket utan är mer i balans kanske hennes trav kan komma fram igen, den har varit gömd under ett år :)

Här syns lille Amadeus (e Forlan Honey Supreme u. Micks Alhambra) bättre , han har tagit skydd bakom Ellen. Han är vår hålligångare i hagen , han ser till att ingen slöar till utan att alla får sin motion varje dag. Här är en som kan röra på sej han har en härlig trav . Han är ju Alhambras första föl och hon har verkligen tagit det med att vara mamma på största allvar .

Fölen och deras mammor sover inne på nätterna nu och varje morgon leds dom i grimma ut till hagen. Det tog några dagar när dom gjorde vaga små protester men sen har det fungerat kanon. Smarta föl ! Dom gillar att bli borstade och det är ok men inte mer att lyfta fötterna men det kommer snart.

Snart ska jag åka över till Wales och besöka Fayre Oaks och Hay On Wye en hop med stuteribesök är inplanerade också. Ser fram emot det även om Michael kommer att stanna hemma denna gången. Det är ju både elitutställing och hemma utställingen här i Skaraborg när jag är borta så han kommer att ha fullt upp med att åka på dom. Jag ska åka och titta på vårt nya hingstföl också när jag är i Wales. Det är ju inte meningen att jag ska köpa något på auktionerna men man vet ju inte :)  

 

 

20140801

Vi har haft ett mycket trevligt och efterlängtat besök . Mrs Elizabeth French som har Forlan stud i UK har varit på besök och hälsat på sina uppfödningar här. Vi har tittat på hästarna här hos oss förståss men också varit och hälsat på Forlan Conquest hos Sandra. Även Forlan Moonlight var hemma hos oss , för att betäckas men det passade ju jättebra så fick Betty hälsa på henne också. Vi har ju en del Forlan ponnyer, Forlan Honey Supreme, Forlan Maggie Mae , Forlan Moonlight och Forlan Katarina finns ju fortfarande i vår ägo . Sen tittade vi på Supremes föl , dom två hos oss men också dom två hingstfölen som såldes förra året till Annelie Alfresson.  Vi har även visat Sverige eller ja vår lilla bit av vårt vackra land. Det var en ytterst givande vecka , det har pratats mycket häst kan jag lova !

Betty med Micks Amadeus

 

20140709

Vi har varit i Holland och tittat på ponnyer. En helt fantastisk resa tillsammans med yngste sonen Adam och äldsta barnbarnet Maya. Vi bilade så det blev många mil i bilen. Vi har mött helt underbara människor som gjort allt för att vår resa skulle bli till ett minne för livet, vi har sett så många underbara ponnyer. Vi hann med en utställning också och en dag i Amsterdam. Och för alla som undrar så nej vi har inget köpt :) jo en kylskåpsmagnet köpte jag men inga ponnyer. Hade gärna köpt flera stycken men dels så ska vi ju inte ha fler och sen är det ju så att dom man verkligen kunde tänkt sej är ju inte till salu.

Förra helgen gick Syd-Welsh årliga utställning i Bjärsjölagård. Vi var inte där men några hästar med anknytning till oss var där. Dels så var vår uppfödning Micks Smilla där, hon visades med 39p och ska föras in i kvalitetsboken. Hon visades också i lead rein klass och där blev hon 2:a Stort Grattis !!

Ett hingstföl efter Supreme visades också (det första som visas) , Delicato, han fick en guldplakett. Stort Grattis till det !

Sen var våran Forlan Moonlight där , hon visades med guld i utställningsklassen, hon visades med en andra plats i younghandler klassen och så vann hon Lead Rein klassen och uppe på allt så blev hon sen Ridden Champion !!!!!!!!!  Ett jättegrattis till Annika och Emelie Börjlind

foto Mia Andersson

 

20140615

Igår var vi på utställning i Kumla. Med oss hade vi Micks Vilda P och Forlan Katarina.

Både skötte sej jättebra , men efter ett tag så sa Vilda upp sej som utställningsponny ! fick hon inte äta gräs då tänkte hon se ut som något fruktansvärt utråkat ! Så hon ställde sej och sov och det gick bara inte att rubba hennes lugn :)

Forlan Katarina

Micks Vilda P innan hon tog ledigt för dagen !

Katarina var först ut och det blåste och fladdrade i banden som fanns runt ringen så ibland ville hon inte gå med Michael. Men trots detta så blev hon så småningom BIR

Vilda var som sagt lite seg :) men blev ändå Res BIR och fick ihop sina 40p och därmed sitt diplom !

Vilda har nu åkt till sin fodervärd Angelica på stuteri Lågan, där ska hon sällskapa med Angelicas fina Linners Athena (som ju är mamma till våran Micks Alhambra)

 

 

 

20140529

Oj vad tiden rusar iväg, nu skulle man kunnat lagt i handbromsen. Finns ingen underbarare tid än just nu.

För ett tag sen var vi på utställning med Forlan Katarina och hon fick en superfin kritik, sen tyckte hon väl inte att det var det roligaste hon hade gjort så att visa upp sin fina trav ja det lät hon bli att göra :)

Hon blev klassvinnare med 40p sen blev hon BIR och gick 3:a i BIS ringen så vi är jättenöjda med henne.

Vi har en gäng jättefina betäckningston här hemma nu och Supreme har haft fullt upp att göra. Det är kul att så många vill betäcka med honom. Det har tom varit fler som frågat än vi kunnat ta emot. Nästa vecka ska dom två första UL , ska bli spännande.

Michael har varit och lämnat Kate på Stuteri Salsta, där hon ska betäckas med Salstas Mountain Mint. Hoppas det blir en fin linte fölis till Bettan nästa år !

Nästa vecka kommer barnbarnens wm Micks Delight för att gå här i sommar, hon behöver lite semester men först ska hon och Maya åka till Sandra Andersson Wikström och träna lite.

Så det är fullt upp här !

 

20140504

Körsbärsträden blommar över hela berget och det grönskar i hagarna, så härligt !

Fölen växer och frodas, Kates unge ser ut som en köttbulle, jag tror hon matar sina barn med vispgrädde. Tyvärr tappar hon ju en del själv även om vi vräker i henne kraftfoder. Det är snart dags för henne att åka i väg på betäckning och den fölungen är inte vår. Ska bli jättespännande att se hennes föl med denna hingsten. Här hemma kommer vi att betäcka några ston , kan inte riktigt bestämma mej för hur många :)  Chloe och Tara ska betäckas i allafall så får vi se om det blir någon mer.

Jag vill gärna behålla årets två föl ett tag och det gör att vi kommer att sälja Ascot och Chicago så är det någon som är sugen så är det bara att säga till. Två härliga herrar !

Vilda ska bli Norrtälje bo några år, hon ska åka till Angelica som köpte Athena av oss.

Ungstona håller på att bli två små damer och det är så spännande att följa deras utveckling. Vi är barnsligt förtjusta i Forlan Katarina, hon är snygg att se på , rör sej trevlig och har världens underbaraste temperament !

Forlan Katarina

 

20140422

I söndags så fölade Alice. En isabellfärgad liten gosse som har fått namnet Amadeus. Hon sköter detta med att vara mamma med stor bravur och det är så skönt när allt går bra. Man vet ju inte med första gångs fölarna hur dom ska bli som mammor.

Här är han 45minuter

Nu är alla våra föl för året födda så nu ska vi bara njuta av dom i sommar.

 

20140410

I gårkväll fick Kate ett stort och rejält stoföl. Hon är ett fantastiskt sto Kate, lätta fölningar sköter allt själv. Fölis som ska heta Kinza var uppe efter 20min och efter 30min hade hon även ätit lite. Vi följde det hela i monitorn inne och lämnade dom själva eftersom allt flöt på så bra. Idag har vi varit ute på en liten stärkande promenad

 

20140323

Nu har det torkat upp i hagarna. Kate och Alice är tjocka om magarna och det är tungt att röra sej tycker dom. Det är snart dags att sätta upp kameran och installera programmet i datorn så vi kan ha koll på dom även när vi är på jobbet. Ännu är det ett tag tills vi ska betäcka men det är Chloe och Tara som ska betäckas med Supreme. Dessutom så kommer det några fler ston till honom och det är kul för det är riktigt fina ston som kommer. Ytterligare ett föl kommer att födas efter honom och det är nere i Skåne, hoppas vi får bilder så snart den är född.

Vi säger också hej då till Gemma som är såld och ska bli barnponny utanför Skara så hon är inte så långt bort, vilket är kul för då får vi följa henne på nära håll. Hoppas ni blir riktigt nöjda med henne,  Caroline !

Fina Tyngwndwn Gemma

20140309

Löshoppning i fredags igen. Denna gången tog vi med oss Vilda och så fick Ellen (2år) åka med för att prova på att hoppa lite. Vilken virrpanna hon är Kru-Ellen ! Inga problem att lasta , kliver rakt på. Åker bra och är helt lugn men att komma in i ett främmande stall, bli bunden i en spilta och stå och vänta, ja det var inte riktigt henne grej :) En väldigt tänd lite dam intog ridhuset efter en stund. Jag lovar att det gick med blixtens hastighet att springa ett varv ! Vi fick knappt stopp på henne mellan sprången utan hon for som en virvelvind varv efter varv. När hon så började bli trött så tvärnitade hon framför hindrena och stirrade på dom som om någon hade ställt ett monster där och att kliva över dom var inte att tänka på , hur kunde vi en tro det :) med lite övertalning så klev hon över några gånger men hon var mycket misstänksam på varför dom helt plötsligt bara stod framför henne att hon hade hoppat dom i 200km knyck ett antal gånger det hade hon ingen aning om ! Tokfia !  Vilda skötte sej lika bra som vanligt. Två nöjda damer med hem .

 

201403

Ojoj vilken fantastisk avslutning det har varit på veckan. I torsdags så kom vårt älsta barnbarn på besök , hon skulle åka med oss till Skandinavium och Eurohorse. I lördags så var det dags att åka till Göteborg. Sandra , skulle rida Forlan Conquest i paddocken på mässan och så klart var vi tvungna att åka och titta. Så fantastiska dom är dom två ! En liten tår letade sej fram när jag såg dom, så samspelta och sån glädje i allt dom gör. Mitt i detta kaos som det är inne på denna mässa med massor av folk , ljud, balonger som far och allt så går dom in utan någon möjlighet att värma upp eller nåt, visar vad dom kan och avslutar det hela med att sätta perfekta galoppombyten ! Ja det var en fröjd att se ! Sen står denna fantastiska ponny i sin box och det strömmar till barn som vill klappa och han bara står och hälsar lugnt på alla ! Vilken ponny  Vilken tjej !!!! Är så tacksam att vi får följa honom på så nära håll och kommer så väl ihåg när han kom hit för 7,5 år sen.

Forlan Conquest som föl

Forlan Conquest i gå

 

 

20140224

I fredags var det dags för ny löshoppning. Vilda och Ascot börjar bli riktigt duktiga. Båda tycker att det är jättekul och sköter sej nästan helt själva, vi bara stoppar dom efter hindret och släpper iväg dom när det är dags för nästa , så sköter dom farthållning och sånt helt själva. Lite brallande och busande blev det också. Måste vara skönt att kunna springa på ett torrt underlag efer all lera hemme i hagarna. Måtte vi snart få vår och en torr sådan så att hagarna torkar upp. Vi har grusat vid matplatserna men resten av hagarna är rena lervällingen. Vissa gillar ju att vältra sej lite extra i leran också :) Sen har vi Supreme som absolut inte vill bli blöt i håret :) trots att han har täcker med hals så står han och talar högt om att han faktsiskt har fått några regnstänk på sej så nu måste det vara dags att gå in !

Kate, Alice och Chicago

Chicagos bror Coctail har varit i Tyskland och är nu godkänd för avel i Weser Ems. Så otroligt kul att det går så bra för honom. Lite extra spännande att förhoppningsvis få ett föl av hans mamma och Supreme nästa år och kul å se hur Chicago ska utvecklas.

 

20140207

Händer inte så mycket så här års. Dom dräktiga stona är stora och rör sej minimalt, fölningarna är beräknade till mitten på April. Antar att Alhambra går över tiden lite för det är ju första fölet för henne, Kate brukar hålla sina dagar ganska exakt.

Sandra Andersson Wikström och "våran" Forlan Conquest ska representera welsh på Skandinavium i början på mars. Vi köpte ju Quest som föl och sålde honom som 4 åring till Sandra. Självklart ska vi åka och titta så bilder kommer.

Sandra och Quest

Vi köpte ju honom för att ha som avelshingst, det blev ju inte så men vi har 3st systrar till honom hos oss. Forlan Maggie Mae, Forlan Moonlight och Forlan Katarina .

20140118

Äntligen har det kommit lite snö och blivit lite kallt. Vi hade bara lera i vissa hagar till slut och det är så trist att se hästarna gå omkring i den. Inte kan man byta till sommar hagarna heller innan det har frusit på för då är ju dom förstörda sen. Men nu kan vi öppna upp så dom kan få större yta att röra sej på. Och det är omtyckt för även om det är grusat där dom står när dom äter så klafsar dom ju omrking i leran ändå större delen av dagen.

I morgon åker Bosse Bus , sen är det bara 3 föl kvar, Aronia, Katarina och Chicago. Vi har för många ston :) är det något som gillar något vi har och är seriöst intresserade så kanske det kan vara så att något sto eller ungsto kan vara till salu till rätt hem. Skicka ett mail om den du är intresserad av i så fall. Det finns ju alltid några som absolut inte är till salu .

Nu har löshoppningen kommit igång, i år åker vi med Ascot och Vilda, båda är 3 år och tanken är ju att dom ska gå treårstest sen om allt går enligt plan. Sen ska dom ridas och köras in. Glömde ta med kameran in i ridhuset sist så inga kort tyvärr. Båda verkligen älskar dessa utflykter och nästan travar upp i transporten :) är jätte trevliga att ha med sej och som dom busade när dom äntligen fick torrt och härligt underlag. Vi såg nog hela Vildas mage från undersidan flera gånger. Hoppa gillar dom och Ascot är något alldeles speciell , han hoppas som en stor häst, liksom glider över hinderna. Taxerar bra och är rädd om sej, lägger sej i bra tempo och rusar inte. Dessutom visar han enorma rörelser när han är lös. Har både en super trav och en väldigt bra galopp. Ja det ska bli spännande att se honom framför en vagn eller på en hoppbana under ryttare.

Nu är det bara knappt 3 månader kvar innan årets föl är beräknade, om dom håller tidsplanen så fölar dom med en dags mellanrum men eftersom Alhambra är en första gångs fölare så drar hon säkert över tiden även om hon ser väääääääääääldigt dräktig ut. Kate vet jag ju håller tiden ganska exakt. Det ska bli spännande att se vad som blir.

Två ston ska betäckas är det meningen och det är Tara och Chloe. Båda med Supreme.

 

20131227

Nu har snart ännu ett år gått. Det är en tag sen jag skrev och en del har väl hänt sen dess. Vårt nyförvärv Forlan Katarina har kommit hem och hon har acklimatiserat sej hur bra som helst och det fungerar jättebra för henne i flocken. Hon är en snäll liten tjej som inte gör så mycket väsen av sej.

Katarina förundrad över det vita

Triton och Matteo har rest till sina nya ägare och vi önskar dom lycka till !

Med lite ångest så är nu även Bosse Bus såld och ska åka om några veckor.

Micks Delight

Våra barnbarn fick Micks Delight i julklapp så hon kommer att stanna hos dom i Värmland. Det fungerar så bra och hon tar hand om sina barn på bästa sätt.

Gemma

Tyngwndwn Gemma som också varit utlånad kommer hem till nyår och ska åka till Sandra på vidarutbildning. Hon är till salu till någon som vill ha en supermysig, ambitös liten ponny till sina barn. Hon har under hösten ridits av barn i åldern 7-11 år och varit med på clear round hoppningar , uteritter osv. Hon är en glad, positiv ponny.

 

 

R.I.P

Barracks Betty Boop

 

 

 

20131111

Idag har vi ett gäng hojtandes ston och lika många hojtandes föl. Bosse Bus, Matteo och Triton ska bli stora pojkar och klara sej utan sina mammor. Tur dom har varann !

I helgen har vi varit på avelskonferens, alltid lika givande och intressant att lyssna på föreläsningar och annat som kommer upp. 

 

20131103

Honey Boo, Triton och Matteo håller på att vänjas av. Dom är utan mammorna halva dygnet nu och inte det minsta bekymrade över detta. Äter kraftfoder med stor energi och tuggar massor av hö. Skönt att dom tar det så lugnt. Triton och Matteo ska ju åka till sina nya hem i november/december och Honey Boo är till salu om det är någon som vill ha en söt och go fölunge.

Annars händer det ju inte så mycket så här års. Får lite rapporter från UK att Maggie och Moonlights helsyster har stora framgångar i utställningsringen. Hon är så himla fin så jag är inte förvånad. Jag har bara sett henne på bild för tyvärr åkte hon till Justin på Popster (för producing) dagen före vi var och hälsade på Forlan stud i höstas.

Nu börjar snart löshoppningen igen och i år ska Vilda, Ascot och Ellen åka, några gånger ska vi ta med Supreme också så han får komma ut och röra lite på sej. Sen hoppas vi att tömkörningen kommer igång också. Vi hade tänkt ta med oss två hästar varje gång men tyvärr sätter mina leder total stopp för det så jag får sitta på läktaren och heja på i år med. Men här hemma kan jag hålla på korta stunder så jag får nöja mej med det. Supreme och Ascot tömkörs . Vilda och Ascot ska åka på inridning under vintern . Sen är det meningen att vi ska visa dom på 3 års test nästa år.

Micks Triton 

 

20131019

Idag har vi varit och hämtat Nelly åsnan. Hon kände igen oss så vi fick klia öron med en gång och hon var väldigt mån om att vi skulle vara med när hon var ute i hagen. Varje försök att smita ledde till att hon trumpetade ut sitt missnöje :) Det i sin tur ledde till att dom redan hårt nervpåfrestade stackars welsh mountain stona blev ännu mer på tårna ! Tänk att dom är så löjliga några dagar när Nelly åsnan kommer. Men det gav mej ett bra tillfälle att ta lite kort ! Förhoppningsvis hittar vi nu något bra ställe för Nelly att vara på, hon behöver någon som pysslar lite med henne och gärna kör henne lite. Hon är det sötaste och mysigaste som finns.

Åsnan i skogen

Tara får syn på ett spöke :)

Finaste Triton

Bettan och Bosse bus

 

20131012

Förra helgen var vi på årets sista utställning. Vi hade med oss Chloe och Chicago. Båda två vara show ponnyer och dom skötte sej kanon hela tiden. Det var kul för det var riktigt många anmälda . Chloe blev klassvinnare sen BIR och till slut BIS 3:a med fina 42p. Chicago blev BIS föl med 41p. Så en mycket lyckad dag med våra superfina nykomlingar. Tack till Bettan på Salsta och till Per på Molstaberg för fina ponnyerna !

Nu är alla hästarna installade för vintern, begriper inte hur vi räknar när vi tror att vi ska få in alla i stallet och slippa använda uteboxarna :) nåja än så länge får dom plats men snart ska vi börja vänja av fölen och då måste vi använda uteboxarna igen. Inget fel alls på dom boxarna med det är mysigt att stå i stallet och kunna se alla ponnyerna på en gång.

 

20131007

Oj nu var det ett tag sen jag skrev. Vi har varit i Wales och hälsat på Betty French på stuteri Forlan, vi gjorde även stuteribesök på Blaenau stud och Maegwyn stud. Sen besökte vi Fayre Oaks auktionen. Vi åkte tillsammans med Annelie och Anna-Karin och jag tror sällan jag har skrattat så mycket som jag gjorde under denna resan :) Tack för ett underbart sällskap ! Det måste vi göra om snart igen ! Bilder kommer att komma pö om pö under vintern. Vi såg så många fina ponnyer att allt måste få smälta ett tag, en del har jag lagt upp på facebook så det går att se dom där. Jag börjar få ont om utrymme för kort här på hemsidan så jag får ta och ägna en del av vintern åt att rensa i bilderna här. Vi skulle ju inte köpa något när vi var i Wales men fina lilla Forlan Katarina (se första sidan) kunde vi bara inte motstå. Hon är e. Eppynt Superstar och u. Miskin Kitty alltså halvsyster till våra två andra Forlan ston.

Försökte fånga alla ligisterna här hemma på kort men det var stört omöjligt att lyckas få med dom på samma :) det busar och sprakar hela tiden i det gänget. Chicago är clownen , Aronia är farthållaren, Triton är den försiktige, Honey Boo kan aldrig sluta springa och Matteo är begrundaren som alla kastar sej över till hans stora förtjusning.

 

 

20130917

I helgen blev Forlan Conquest (som vi sålde för några år sen ) och Sandra, DM mästare i Dressyr för B-ponnyer. Ett jättestort Grattis från oss !

 

 

20130908

Fölen är ID kollade och har fått sina chip. Dom var så rediga och skötte sej utmärkt alla 5. Vi har en clown i gänget :) Salstas Chicago är alltid där det händer saker eller kanske är det så att han skapar händelserna. Han är totalt orädd, har ett självförtroende som är lika stor som universum och blir så förvånad om man hutar åt honom :)

Chicago

Matteo håller på att grova i sej och det blir en stadig bit av honom med rejäla ben, han rör sej kanon. Triton växer just nu och ser ut som om han är i olika delar :) men lika sockersöt som alltid. Honey Boo är väl den som gör minst väsen av sej, han liksom bara finns där med sina stora rådjursögon. Aronia K , blir mer och mer lik sin syster och det gör ju inget :)

Kru-Ellen och Vilda

Snart bär det av till Wales igen, lite stuteribesök ska det bli och så till auktionen. Ser verkligen fram emot att få komma iväg. Får väl sitta på händerna när vi är på auktionen för så klart så hittade jag några stycken "Bara måste ha hästar " i katalogen.

 

20130901

För 1,5 vecka sen sa vi adjö till finaste finaste Aron. Det var tungt och jättesvårt även om vi vet att det var för hans bästa. Han var en mycket karismatisk herre med mycket egna åsikter . Den snällaste som fanns mot alla. Men som mitt ena barnbarn sa - Mormor, vem är ute och går med vem när du och Aron är ute ! 

Han var fantastisk med sina ston, alltid lika vänlig mot fölen och en super fostrare till unghingstarna. Han var den bästa helt enkelt ! och han är oändligt saknad här. Han har lämnat fantastiska avkommer,  bland annat

Eppynt Silver Locket Supreme Champion sek A på Royal Welsh, Eppynt Shot vinnare på Glanusk och Lampeter numera avelshingt i Australien.

Hos oss finns tre fina ungston efter honom, Vilda P, Kru-Ellen och Aronia K ( tidigare kallad Kaprillia). Det finns dessutom ytterligare tre fina ungston hos andra ägare. Det ska bli spännande att få följa dessa i framtiden

Det finns bara gott att säga om denna fantastiska lilla hingst !

 

20130818

Igår var vi i Karlstad och tittade på ponny SM i dressyr. Känns helt fantastiskt att vi är delaktiga i en av ponnyerna där. Forlan Conquest och Sandra gjorde en bra ritt och det var så kul att vara på plats och se det. Idag är det finaler och vi håller tummar och tår för att det ska gå bra. Han är ju så mycket mindre Quest än dom andra B-ponyerna och han har ju inte den bästa traven men ojoj vilken fantastisk galopp han har , den är rund, rytmisk och energisk. Han plockar många poäng på den. Sen följer han ju Sandras minsta vink, han gör allt för att vara henne till lags. Tänk vilka ponnysar dom är Welsh Mountain. Han är ju bara 7 år och Sandra är 11 år. STORT GRATTIS till allt vad ni har presterat !!!!!!!!!!!!

Vi köpte Forlan Conquest när han var 6 månader , han var tänk att bli vår nästa avelshingst men vissa saker gjorde att det inte blev så , han visades med Guld på utställning. När han var 4 år  såldes han till Sandra som då var så liten att hon inte nådde nedanför sadelkåporna när hon red honom <3 och nu tävlar dom SM tillsammans !

 

 

20130807

Glömde tydligen att jag borde ha "suttit på händerna" även innan vi åkte till Wales :) Vi har varit på några stuteribesök och åkte till Salsta och Molstaberg. På Salsta såg vi bla. fina Molstabergs Chloe , henne har vi alltid gillat och ja för att göra det hela kort så finns hon nu hos oss. Tack snälla Bettan för att vi fick köpa henne. Chloe går på mödernet tillbaka på samma Revel linjer som finns i Aron. Vid sin sida har hon en läcker hingstunge e. Pendock Davinci som också är vår. Lite ändringar bland övriga hästar kommer att ske under hösten.

Molstabergs Chloe och Salstas Chicago

 

20130802

Här händer inte så mycket just nu, vi har semester och det har hästarna med. Betäckningsstona har åkt hem så hingstarna har släppts ihop igen. Det är ju ingen självklarhet att det ska gå bra när man släpper ihop avelshingstarna och vi är jättetacksamma att våra samsas så bra som dom gör, dom lever nu ungkarlsliv uppe på berget tillsammans med lille Synergy. Biljetter är bokade till höstens Wales resa, det ska verkligen bli kul att komma i väg. Lite stuteribesök är inbokade och det blir en mix av sektion A och sektion B stuterier precis som vanligt. Sen gäller det ju att sitta på händerna när det är auktion :)

 

20130722

Vi var på utställning idag, gick väl så där. Det är nog bara att konstatera att Ellen behöver lite mer tid på sej och det ska hon få också. När vi kom hem släppte vi ut alla unghästarna till stona . Det blev en springande och bockande, dom kommer att ha jättekul i den stora hagen och det kommer att busas med fölen.

Men det innebär att vi inte kommer att ta med några hästar till RIKS och det känns lite sorgligt för vi hade ju tänkt göra det. Men nu får Vilda och Ellen och deras babysitters en välförtjänt sommar i stora hagen istället. Så får vi hoppas vi kan komma igen till nästa år.

Jag har sålt några av fölen, Micks Triton är såld till Annelie Alfredsson och Micks Matteo är såld till Jennie Johansson. Det innebär att det endast är ett föl kvar som är till salu och det gör mej ingeting om han blir kvar för han är en riktigt snygging Honey Boo och vi ser fram emot att få visa honom på några utställningar så småningom.

 

20130715

Forlan Honey Supremes föl året 2013

Sto Mosshults Sitelle

Sto Wild Honey

Hingst Micks Triton

Hingst Micks Honey Boo

 

 

20130707

Oj vad tiden går fort. Fölen växer och deras olika personligheter visar sej mer och mer. Triton är den framfusige alltid först framme för att få klapp och kli. Matteo är den försiktige , han har inte vågat sej fram helt ännu. Triton är såld och vi har en del förfrågningar på Kaprillia.

Vi har varit på årets första utställning , ända borta i Rockelsta var vi och det var låååååååååångt att åka. Vi hade anmält Kru-Ellen och Vilda P . Samma vecka som utställningen så kom vi på att Ellen hade aldrig åkt transport så vi var tvungna att lasträna henne. Ja träna och träna, det tog ca 10 sekunder så stog hon på transporten och så åkte vi till ridhuset och gick lite . Inte ens det impade speciellt mycke på henne utan hon tog det hela med ro och så lastade vi och åkte hem igen. Snäll häst ! Båda två skötte sej helt fantastiskt på utställningen, reste bra och var helt lugna. Ellen tyckte däremot att det var lite konstigt det att gå på ring och med hästar hon inte kände så hon blev lite spänd i sina rörelser men det är ju sånt som går att träna bort. Dom hade slagit ihop 1 och 2 åringarna och det gynnade väl inte heller henne. Men hon fick ett silver och till det en bra kritik. Vilda fick en guldmedalj och också väldigt bra kritik. Så himla nöjd med båda Aron döttrarna.

"Vår " valack Forlan Conquest ( ja han är ju inte vår längre men vi känner oss väidigt delaktiga i honom ) är kvalad till SM i dressyr !!! En helt fantastisk bedrift av hans ägare Sandra. Ett jättestort Grattis till dej Sandra och vi ses på SM för då kommer vi och tittar.

Forlan Conquest

Micks Delight som till vardags är barnponny åt mina barnbarn är på vidar utbildning hos Sandra.

Micks Delight

20130609

Stona med föl har fått komma ut på sommarbete. Det var så mycket gräs att lilla Matteo nästan inte syntes men han hänger med bra ändå. Han har en förståndig mor som inte drar ut honom i det höga gräset och inte nerför dom värsta branterna. Våra ston har en helt fantastisk 5,5 hektar stor kuperad naturhage med mycke varierande grässlag i.

 

20130529

Så föddes han äntligen , årets sista fölunge.

Maggie Mae fick i natt en ursöt fuxfärgad hingst. Han har bläs och fyra vita strumpor.

Så i år har vi fått en hel färgpalett, en skimmel, en isabell, en brun och en fux

Alla fölen är till salu så om någon söker ett myket välstammat föl , hör av er.

Micks Matteo

 

20130526

Vi fortsätter på det inslagna temat, Inget äro som väntans tider !

Nu är Maggie snart 3 veckor över tiden så vi väntar och vi väntar. Hennes helsyster , som är betäckt med samma hingst, har fölat ett fantastiskt hingstföl på Forlan stuteriet. En sån vill jag också ha ! :) I väntan på eget föl är hon extra mamma åt Bettans , Bosse

Mammorna är så lika varandra så Bosse har svårt att skilja dom åt ibland men det är ingen större panik för Maggie är så snäll mot honom och Bettan går dit och hämtar upp sin son.

Annars händer det väl inte så mycket på hästfronten just nu. Vi håller på att gå över alla staketen i sommar hagarna och försöker komma på hur vi ska arrangera så att vi hela tiden får en tom hage mellan stona och hingstarna. Supreme går med Alice och ett betäckningssto och för tillfället går Aron med små killarna i väntan på att hans ston ska komma.

Lite bilder istället från idag

Fina Honey Boo

Triton

Vet inte varför Kaprillia inte fastnade på några kort idag så får sätta in ett på henne helsyster Kru-Ellen istället !

Ellen

 

20130519

Så kom han då äntligen , Bettans föl.

Onsdagen den 15 maj så fick Bettan ett urgulligt hingstföl. Han ska heta Micks Honey Boo  aka "Bosse" .

Titut säger lilla "Bosse"

Han är brun har vit bläs och fyra vita strumpor. Är ursöt och ur charmig och precis lika tam som Taras Triton. Så nu har vi fått våra två Supreme föl för året och vi är supernöjda. Båda grabbarna rör sej fantastiskt , har vackra huvud, stora ögon inte allför små öron och massor av kropp (och långa ben när dom är nyfödda ) :)

Stort Grattis också till Anne Karlsson på stuteri Rohlos som fick ett så jättefint stoföl efter Aron i veckan. Han präglar verkligen sina avkommer med superfina huvud.

Vi har betäckt dom två ston som ska betäckas i år och hoppas nu på två fina föl nästa år.

Idag är Michael och hämtar hem Moonlight som varit på inridning , nu ska hon få lite semester och sen ska hon till Sandra för att fortsätta sin utbildning. Med sej i transporten hade han Micks Gem som överlämnades till nya ägare på Ikeas parkeringi Örebro. Det är en bra parkerin att byta häst på :) har ju gjort det några gånger förut och vi har ju sålt några stycken som ska norröver och då blir det halvvägs. Nu hoppas jag att dom blir nöjda med  lilla charmtrollet.

Triton måste titta på nykomlingen !

20130513

Fortfarande inget mer föl .................. det känns som en evighet nu. Tre veckor över tiden för Bettan och några dagar över för Maggie. Men men den som väntar på något gott :)

I lördags hände en dråplig sak , har haft en som ringt och varit intresserad av Gem och dom skulle evtuellt komma i lördags och titta på henne. Vi skulle höras av några dagar innan. Jag hörde inget så jag tänkte att ja dom fick väl inte ihop det den helgen. Dom kommer ganska långt bort ifrån. Vi var hemma hela dagen men ute en del och så åkte vi in till stan för att handla lite käk. När vi precis svängt in på vår grusväg så möter vi Susanne Lindh (Linners stuteri) , vi saktar in för att prata lite och hon vevar ner sin ruta stoppar ut telefonen och hojtar  ... Det är telefon till er !!!!   Vi såg ut som UFOn vill jag lova . Det visade sej att hästköparen hade sökt på Eniro för att hitta ett mobilnummer eftersom dom endast hade hemnummret. På så sätt hamnade dom hos Susannes sambo (som jobbar hos oss och altså har en jobbtelefon) . Susanne var så himla snäll att hon åkte upp till oss för att se om vi var ute och därför inte svarade i telefonen.

Tur var väl det för nu kunde hästköparna säga att dom var på väg och efter en liten felkörning på några mil så kom dom och tittade.

Grattis Elisabeth till fin fina Gem, vi hoppas att hon ska förgylla er vardag lika mycket som hon har gjort med vår

Och ett jätte tack till Susanne som ställde upp och åkte och letade efter oss !!!!!!!

Moonlight ska hämtas hem från inridningen i helgen , det ska bli så skönt att få hem henne igen hon har verkligen varit saknad. Nu ska hon få lite sommarlov och sen ska hon på vidarutbildning. Vi har inte helt bestämt ännu men ev kan denna fantastiska ponny vara till salu. Hennes bror Forlan Conquest kvalade i helgen till SM i dressyr ! 

STORT GRATTIS TILL SANDRA Och alla andra i TEAM Wickström- Andersson . Ett helt fantastiskt resultat .

 

 

20130505

Inget mer föl ännu. Betty Boop har bestämt sej för att hålla oss på sträckbänken tydligen , hon är nu två veckor över tiden. Dom andra två fölen växer och frodas.

Vi har skickat iväg Micks Delight till barnbarnen i `Värmland och det fungerar jättebra. Skönt när ponnyerna är snälla och barnvänliga .

Här är en bild från i februari när hon är på utbildning hos Sandra Wickström

Det är fler ponnyer som är på utbildning

Forlan Moonlight

Forlan Moonlight som på inridning hos Emelie i Södertälje.

Emelie äger Micks Poseidon

Som älskar allt vad hinder heter !

 

20130428

Tisdagen den 23 fölade Tara. Jag satt på jobbet och såg hur hon började vandra runt i sin box och när hon la sej ner första gången så hoppade Michael in i bilen och åkte hem med ilfart. Tänk så praktiskt att kunna ha sån koll på dom . Allt gick bra och en stor, enormt stor hingstunge föddes. Jag satt ju som sagt på jobbet och följde det hela och hade så klart telefonkontakt med Michael , en diskussion angående färgen började. På skärmen såg jag inte om han var fux eller isabell men när jag sen väl kom hem så såg han ut som en isabell. Mörkare än dom jag sett som små förut men så är ju också Supreme väldigt mörkt gulfärgad. Tror att han kommer att bli väldigt lik sin pappa . Han är i vart fall född helt tam :) mamma gör allt för att försöka övertyga honom om att människor ska man inte gå nära men bryr han sej , nehedå ! kliar man på honom så slutar det med att han lägger sej i famnen på en .

Kaprillia växer och frodas, Kate brukar göda sina barn så att dom ser ut som köttbullar och det är inget undantag nu heller :) hela Kaprillia ser ut som en mycket välgödd liten fölunge vilket resulterar i att hon blir väldigt kompakt ! det brukar rätta sej till så småningom :) jag är mycket förtjust i denna lilla dam. Hon har massor av temperament och är så lik pappa Aron i huvudet !

Nu väntar vi på föl nummer tre och det är Betty Boop som borde föla vilken dag som, men det är ju första gången för henne så det är väl troligt att hon väntar lite till.

 

 

20130421

Vi går i väntans tider här. Tara som brukar föla före utsatt tid har nu gått över. Hon ser ut som om hon skulle spricka :) rör sej med myrsteg och allt ser väldigt tungt ut.

Tara

Hästarna fäller det sista och det är hår precis överallt så fort man gör något med dom, speciellt i munnen på en annan och så ska man ta bort det och helt plötsligt har man en hel fäll i käften !

1 Åringarna växer till sej. Gem håller på att utvecklas till något riktigt fint, kul att se . Hon är så himla härlig med ett självförtroende som skulle göra vem som helst avundsjuk skräder hon fram i hagen och förväntar sej att alla ska vika undan :) kanske blir så när mamma är högsta hönset !

Micks Gem

Kaprillias vackra siluett

 

 

20130407

I natt på dygn 328 fölade Kate. Det blev ett stoföl och denna gången så var det en skimmel. Hon är stor och rejäl med djup i bröstkorgen och stadiga ben. Väldigt lik sin helsyster Kru-Ellen. Det hela gick otroligt fort och Kate var ganska tagen efteråt och visade att hon hade ont men som tur var så släppte det ganska fort och nu mår mor och barn bara bra. Vi har varit ute en liten sväng med dom men det är inte lätt att vara litet föl och se skillnad på sin vita mamma och all den vita snön som ligger kvar här :) och där det inte är snö är det lera och åter lera.

 

 

20130320

Det snöar på tvären ute och det verkar som om det skulle bli ganska mycket snö, har väl kommit någon dm redan.

Idag blev det att stanna hemma helt ofrivilligt. När jag skulle släppa ut hästarna så stog Supreme och skakade. Han var pigg och alert ville ut och stökade runt precis som han brukar men han skakade. Då vågar jag inte åka någonstans för tänk om vår "Klimp" är sjuk på riktigt. Han fick ett tjockt varmt termo täcke på sej, ljummet vatten att dricka och ett fånge med hö. Åt med god aptit , fnös åt vattnet och tyckte det var riktigt orättvist att alla utom han och kompis Synergy fick gå ut. efter några timmar hade skakadet gått över . Undra vad det var. Han har aldrig varit frusen av sej eller på något annat sätt varit sjuk. Sjuk verkade han ju inte nu heller men något var det. Släppte ut honom några timmar i hagen så får han komma in tidigt idag och få varmt täcke på sej.

Skönt att vi inte hade så tidigt fölning i år som förra året. Vill inte ha föl i detta vädret. Men kameran är riggad och snart har Michael lyckats få till all teknik så vi kan övervaka även via datorn och telefonen. Ska bli skönt att slippa oroa sej när man är på jobbet. Tar ju inte mer än 10min att åka hem när man ser att det är på gång.

Har bestämt att skicka med våra barnbarn (som flyttar en bit bort) en ponny. Antingen blir det Delight eller Moonlight. Vi får se i sommar när Moonlight kommer hem vem som passar dom bäst. Delight är ju kvar hos Sandra i Lundsbrunn där hon vidarutbildas och det är tänkt att hon ska gå kvalitetstävling till hösten. Moonlight är i Södertälje hos Emelie (som äger Poseidon), igår satt dom på henne för första gången ! Hon skötte sej helt perfekt ! Snäll ponny men med egna åsikter (precis som hos dom flesta ston). Det ska bli spännande att se hur hon artar sej.

 

20130310

Tömkörningen med Alice går vidare. Hon tycker att det är skitkul och det gör Michael också. Idag åkte vi till ridhuset en stund för hemma är det is överallt så det är svårt att göra något. Vi bor ju på ett platåberg och det lutar ganska mycket här så risken är att man hamnar nere i dalen vid isigt väder :)

Igår var vi på löshoppning med Ascot och Vilda. Vilka dukitga 2 åringar vi har. Dom lastar sej själva, åker lugnt och sansat, står på trailer och väntar sen står dom i ett främmande stall och väntar medans kompisen är inne och inte ett ljud hörs från dom. Sköter sej kanon vid hoppningen med egen framåtbjudning och som dom hoppar sen då !!!!! Ascot är en liten hoppkanon och Vilda är inte så mycket sämre hon. Har inga kort för det är så svårt att ta i ridhuset på kvällarna så får vänta tills det är ljusare ute när vi är där.

Ascot är en kul liten kille, jag har tränat lite ledarskapsövningar med honom i veckan och det har han gillat så jag testade lite när vi plockade ihop hindren efter hoppningen. Då rullas ju plastbanden upp till stora prassliga härven och dom tog jag och strök över hela honom. Han sa inte ett dugg inte ens när jag drog det över hans huvud och ruskade med det i hans öron, ingenting utan han stog helt lugnt med spetsade öron. Coool !!!! kan ju säga att jag testade INTE detta på Vilda :) hon är en dam som just nu har massor av nerv och dom ligger allihop på utsidan.

Den som köper Ascot kommer att få en kille som är cool, har en enorm hoppförmåga en super lätt luftig fin trav. Vi ska börja tömköra honom också. Tänk kanske ginge det att sätta dom i par , helsyskonen. Det vore väl något med ett fuxpar med vita strumpor och vita bläsar. Alice och Ascot !

Alice

Ascot

 

20130303

Vi har varit på kursen med Alice ännu en gång och ojoj vad hon har lärt sej mycket på dom två veckorna. Nu gick det att tömköra henne i serpentiner mellen koner, lägga små volter i både skritt och trav. På större volt så sökte hon sej framåt nedåt och travade på med en jättefin balans. Ser så snygg ut ! fina Alice Brallis !!!

Micks Delight och Sandra

I helgen kom vi äntligen iväg och hälsa på hos familjen Wikström-Andersson. Vi fick se hur mycket Micks Delight hade utvecklats under ryttare och så fick vi hälsa på vår fina uppfödning Micks Poseidon som vi inte sett sen vi sålde honom när han var 3 år. Poseidon är hos Sandra för att ridas och så småningom tävlas. Det är en elektrisk kille med massor av nerv men så fin han blir när han går i form och när jag stog där och tittade på honom i snålblåsten så undrade jag var den fantastiska traven kom ifrån. En fröjd att se Sandra när hon med små fina hjälper lotsar alla dom nerverna runt på ridbanan. Du är så duktigt Sandra !!!

Micks Poseidon

Delight börjar också gå i form, hon är så snäll och arbetsvillig , hittar aldrig på några dumheter när Sandra rider men i longerlinan kan hon busa loss ganska friskt :)

Vår glädje :)

Nu drar det sej sakta men säkert mot fölningstid, oh vad vi väntar. Det ska bli så spännande att få se Supremes första fölomgång och sen väntar vi så klart på Kru-Ellens helsyskon. Hoppas att den blir lika fin som vad hon är och jag måste erkänna att vi hoppas massor på en fin hingstunge.

Supreme som föl

 

 20130217

I tisdags så började vi på tömkörnings kurs för Wanja Wallemyr. Äntligen ska gamlingarna lära sej lite nya saker, ja då menar jag oss folk alltså ! Med oss hade vi Alhambra "Alice", hon är en sån ponny att det gör inte så himla mycket om man gör lite fel med henne hon är lika glad och positiv för det .Med andra ord en bra ponny att börja med. Vi letade rätt på vår tömkrönings gjord och så skulle vi ju ha ett träns som passade henne också, ujuj vilket litet huvud hon har. Vi fick ta lite delar här och lite delar där men till slut så fick vi ihop ett som passade. tränsvan är hon ju sedan tidigare , fast det var visst snart 2 år sen hon hade ett på sej kom vi på. Iväg åkte vi med vår ponny som visserligen är tränsvan men inte styrbar :) det visade sej när vi kom fram att det hela ridklubbens kör elit som var med på kursen och så vi då !!!!!!!!!!!!!!

Alhambra som föl

Det gick bra i allafall och efter en timme så fungerade det kanon att tömköra henne på en volt och hon var styrbar på böjda spår om jag gick som draghjälp före henne. Så nu tränar vi här hemma till nästa gång . Jag först och så Alice och sist Michael .

Kan inte ni som läser och följer oss och våra hästar här på hemsidan lägga en liten hälsning som talar om vilka ni är i vår gästbok ! Skulle vara jättekul !

Alhambra som 1 åring

 

20130210

Vi har varit iväg och löshoppat igen. Denna gången hade vi med Supreme och Vilda. Lite extra spännande att se hur han skulle reagera när vi stoppade in ett sto i transporten .

 Lättlastat som vanligt och så in med ´Vilda, då upptäckte han att det inte var den vanliga reskompisen och det var ett STO i hans transport . Men efter att ha sjungit lite för henne och försökt med att få henne att komma bara liiiiiiiiite närmre så han kunde få nosa lite så ställde han sej och åt hö. Men han var allt lite okoncentrerad när han skulle hoppa och sprang mest och nosade i backen. Så vi får allt träna mer på att ha ston med oss samtidigt. Vilda var med på sin första löshoppning och hon fattade med en gång vad det gick ut på. Hade egen framåtbjudning och gillade verkligen att hoppa. Skönt för dom att kunna springa lite också nu när det är så mycket snö i hagarna så står dom mest stilla.

I hagen är det unghästarna som står för buset , bland stona så är det Vilda, Ellen, Gem men också Alice som busar. Dom andra står bara och äter hela tiden men så är dom ju dräktiga också.

Ellen och husse ute och tränar

 

 

20130202

Oj , tiden går så fort. Det händer ju inte så mycket nu under vintern. Vattnet fryser i stallet så fort det blir minusgrader, då får vi dra en slang från pannrummet. Enda fördelen med det är att vi kan vattna med varmt vatten vilket är mycket uppskattat och dom dricker ordentligt av det. Vi vattnar med varmt vatten ute i hagarna också, då har dom tillgång till vatten hela dagen även om det blir ner till -15 grader. Aron gillar inte när det blir riktigt kallt, man hör hur det knäpper och knakar i den gamle mannen och han vill helst bli lämnad i fred men så fort det mildar sej några grader så är han pigg och glad igen. Naturligtvis har han täcke på sej inne men ute vågar jag inte ha täcke på killarna som går i hingsthagen, är så rädd att dom ska fastna i varandra för det busas friskt där ! Han är 21 år nu Aron och vi är tacksamma för varje minut vi får med denna fantastiska hingst. Tänk när vi såg honom första gången , det var när vi var och hälsade på Gleinaint stud i Wales. I en hage med tre ston gick det en helt underbar vit hingst.

Aron i bergen i Wales

 Pauline berättade vem det var och vi hängde inte med alls :) Väl hemkommna så läste vi på och insåg att det var en kanon förärvare vi hade fått se. Han har lämnat så många fina avkommer och så många fina barnbarn. Dom mest kända är Eppynt SIlver Locket som varit Supreme Champion sek A på Royal Welsh, Eppynt Shot som bla. vunnit Lampeter och nu är exporterad till Australien som avelshingst .

Eppynt Shot , Arons fantastiska son som nu är i Australien.

 Kvar på Eppynt finns det många barn och barnbarn till Aron. 

Två helsystrar u. Eppynt Silver Locket alltså barnbarn till Aron

Vi fick med Pauline Lloyds hjälp möjligheten att leasa Aron på två år från hans ägare Sue Yardly som har Crestwood stud. Han och några andra ponnyer kom en kall kväll på senhösten 2009. Ut ur transporten klev det en kritvit superfet köttbulle :) Hur han hade lyckats hålla sej så vit och fin under hela resan vet jag inte. För här hemma är han inte precis känd för att vara renlig av sej utan han är en riktig liten smutsgris som älskar att rulla sej i värsta lerhögarna. Tyvärr blev han riktigt sjuk i hästinfluensa efter resan. Det var en jobbig vecka då han hade jättehög feber och vår veterinär fick göra dagliga besök här. Men han repade sej och efter ytterligare en vecka så fanns det inte ett spår av att han hade varit så sjuk utan han var pigg och glad igen. Pigg och glad är synonymt med denna fantastiska lilla ponny för han är inte stor, vi har mätt honom till 1,11 men han lämnar större avkommer . Till våren föddes det en liten hingstunge ,Micks Trigger, efter honom (Tara som vi köpt på Gleiniant var dräktig ) , vi betäckte fyra ston med honom. Tara, "Loppan" (som nu är såld ), Gemma och så Kate. Kate tog sej inte trots att vi försökte med det mesta. Så 2011 föddes Micks Taurus ,Micks Vilda P och Micks Gilly  . Vilda P har vi kvar och hon är visad på utställning med 41p,Guld och Res BIR.

Micks Vilda P

 Vilda blir två år i år och om allt går som planerat så ska vi åka på en del utställningar i år med henne. Vi betäckte Kate tidigt tidigt 2011 och förra året i mars föddes vår stolthet Micks Kru-Ellen. Namnet fick hon efter att jag i flera dagar hade gått och funderat på ett puttenutte gulligt namn till henne, men det gick inte att få ihop något med hennes personlighet :) , när hon var 3 dgr och ute i hagen med mamma Kate så envisades hon med att gå under eltrådarna hela tiden , efter att säkert 25 gånger ha fått springa ut för att peta tillbaka henne in ihagen så tröttande jag och sa att går du ut en endaste gång till så får du heta Kruella. Hon kikade på mej och stoppade huvudet under tråden och gick ut ! Hon fick sitt namn (med lite ändring) och gick aldrig mer ut ur någon hage.

Kru-Ellen

 En liten ursöt halvsyster till Kru-Ellen föddes det också förra året , Micks Gem.

Micks Gem

 Kate är ombetäckt med Aron och vi väntar med spänning på ett helsyskon till "Ellen" i år.